Prvky nového dizajnu nebudú úplne revolučné, pôjde o zaoblenie a vyhladenie. Že by tak Google reagoval na to, aký dnes majú smartfón tvar?

Material Design 2 by mal priniesť zaoblenie vyhľadávacieho prvku ako aj zmenu na karte Kanál Google alebo aj iných integrovaných súčastí systému. Tento kanál sa dá nájsť vľavo od hlavnej obrazovky. V predvolenom nastavení smartfónu býva zapnutý.

Zaoblenie bude výraznejšie a bude neustále na obrazovke. Teraz, keď rolujeme informačnými kartami vo vertikálnom smere, zmizne aj vyhľadávacie políčko. To bude po novom zostávať stále navrchu. Nová má byť aj veľkosť samotných kariet. V praxi budú užšie a budú mať hrubšie okraje.

Zmena sa dotkne aj obrazovky Asistenta, ktorú aktivujete dlhým podržaním tlačidla Domov. Po novom bude zobrazovať väčšie titulné obrázky a tie bude zaobľovať v hornej časti presne tak ako bude zaoblená hlavná karta pre danú správu. Na obrázku si môžete všimnúť dvojité zaoblenie.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa nový dizajn plne rozšíri medzi všetky smartfóny s Androidom. S určitosťou však môžeme povedať, že prvé zariadenia budú Google Pixel. Zo serveru APK Mirror si môžete stiahnuť beta verziu Google App.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Google Maps má v najväčších mestách sveta rozšírené možnosti pre vozíčkarov

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.