YouTube možno umožní sledovanie 4K videí iba v platenej verzii aplikácie.

Pokiaľ nemáte predplatné YouTube Premium, tak videá na tejto platforme je iba veľmi ťažké sledovať bez zvýšeného adrenalínu. Ten zaručene zdvihnú čoraz dlhšie a častejšie reklamy. Je však známe, že YouTube sa všemožne snaží používateľov svojej služby prinútiť, aby začali používať jej platenú verziu.  

Teraz sa však zdá, že spoločnosť Google vymyslela nový spôsob, ktorý má používateľov prinútiť ku kúpe predplatného Premium. Portál Neowin zverejnil správu, v ktorej odhaľuje pozadie novej snahy Googlu urobiť streamovanie videí v 4K exkluzívne pre službu YouTube Premium.

Na verejnosť sa dostala aj snímka obrazovky priamo z aplikácie YouTube pre iOS, na ktorej je zobrazená možnosť prehrávania v kvalite 2160p (4K) iba pre platiacich používateľov. Zdroj však informuje, že hoci sa táto nastavenie objavilo viacerým používateľom, zdá sa, že nie je plošné.

YouTube Premium 4KZdroj: Neowin

Dobrou správou, aspoň nateraz je, že Google zatiaľ nepotvrdil svoj zámer urobiť streamovanie v rozlíšení 4K exkluzívnym pre platenú verziu služby YouTube. S najväčšou pravdepodobnosťou Google s týmto nastavením iba experimentuje, aby zistil reakciu verejnosti a rozhodol sa, či exkluzivita videí v rozlíšení 4K pre službu YouTube Premium je dobrý nápad, alebo nie.

Rovnako nevieme, či by sa toto obmedzenie, ak by prišlo do platnosti, týkalo aj ďalších zariadení, alebo iba smartfónov. Myslíme si však, že koho neprinútia k platenej verzii aplikácie otravné reklamy, tak obmedzenie v podobe chýbajúceho prehrávania videí v rozlíšení 4K nechá každého chladným.

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.