Nepoznáte názov pesničky, ale stále si ju pospevujete?

Je celkom bežné, že nám v hlave zostane chytľavá melódia, ktorú si celý deň pospevujeme. Pokiaľ skladbu až tak dobre nepoznáme a chceme si ju vyhľadať na internete, narazíme na problém, že vlastne nepoznáme jej názov a nevieme tak nájsť zdrojovú skladbu.

Apple ukázal, ako je možné vyhľadávať piesne aj podľa časti textu. Google je teraz o krok ďalej a oznámil, že odteraz je možné piesne vyhľadávať jednoduchým “pohmkávaním”  melódie. Tento spôsob vyhľadávania sme viacerí už asi vyskúšali, ale keď teraz Googlu Asistent vie, čo sa od neho očakáva, výsledok je oveľa lepší.

Pospevovanie nie je u každého presné. Ako alternatívu preto môžeme použiť pískanie alebo spev. Google priraďuje zadania k skladbám, pričom používa AI a strojové učenie. 

Keď vám teda nabudúce uviazne melódia v hlave, kliknite na ikonu mikrofónu (ďalejhľadať skladbu) na kraji vyhľadávacieho panela Google a začnite si pospevovať. Nájdenie zodpovedajúceho výsledku však môže chvíľu trvať. Pred hľadaním skladby sa preto dobre nadýchnite.

Google Asistent

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Pozrite si porovnanie veľkosti všetkých modelov s predchádzajúcimi generáciami

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.