Inšpiruje sa tak horizontálnym prepínačom aplikácií v novom Androide P.

Android P prináša so sebou množstvo noviniek. Niektoré si používatelia ani nevšimnú a niektoré im udrú do očí ihneď. Jednou z takých zmien je aj horizontálny prepínač aplikácií. Dlhé roky sú používatelia Androidu totiž zvyknutý na vertikálny prepínač a nechápu teda, prečo sa to musí teraz zmeniť.

Najnovšia testovacia verzia Google Chrome sa však inšpirovala práve prepínačom z Androidu P a prichádza tak horizontálny prepínač kariet aj do prehliadača. Karty nebudú viac tak prekryté a používatelia uvidia celú kartu aj s jej obsahom, bez nutnosti jej otvorenia. Práca s kartami je tiež jednoduchá. Stačí kartu potiahnuť do hora a zavrie sa.

Inkognito mód sa tiež trochu zmení. Pre prístup do tohto režimu bude nutné ťuknúť na ikonu tohto režimu a používateľ uvidí výhradne karty otvorené v tomto režime. Späť do normálneho režimu sa používateľ dostane opäť ťuknutím na ikonu inkognito módu.

V súčasnosti nie je známe, či sa Google rozhodne tieto zmeny definitívne implementovať do Chromu. Je to však vysoko pravdepodobné, že sa tak spoločnosť rozhodne s príchodom Androidu P na jeseň tohto roka.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google Chrome testuje prepracované pole návrhov pri vyhľadávaní a zadávaní URL adresy

Značky: