Do Discover sa dostala nová funkcia.

Google Discover je informačný kanál združujúci články, ktoré sú automaticky vyberané na základe záujmu používateľov. Nachádza sa na ľavej strane od domovskej obrazovky takmer každého Android telefónu, čo z neho robí veľmi šikovný generátor zaujímavých článkov z rôznych webov. Vyhľadávací gigant pred niekoľkými rokmi do tohto kanála pridal možnosť označiť odporúčané články srdiečkom, na základe čoho boli poskytnuté ešte lepšie odporúčania na ďalšie články. Google pre skvalitnenie služby vytvoril pre takto označené články samostatné miesto, na ktorom ich teraz nájdete pekne pokope.

Portál 9to5Google informoval, že nedávna aktualizácia Google Discover umožňuje používateľom prístup k priamej stránke s názvom „Záujmy“. Ak chcete použiť túto funkciu, otvorte aplikáciu Google pre Android a kliknite na položku „Uložené“ v spodnej lište. Táto akcia vás presmeruje na stránku Záujmy s tromi kartami: „Uložené“, „Páči sa mi“ a „Sledované“. Vďaka dostupnej ponuke sa veľmi ľahko dostanete ku všetkým vašim obľúbeným článkom, témam a ďalším šikovným informáciám a možnostiam, ktoré sú ukladané na základe vašich preferencií.

Hoci vyššie spomenuté funkcie sa nemusia javiť ako prevratné, tak výrazne zlepšujú používateľský zážitok, ktorý dokáže sprehľadniť informáciami presýtený online priestor, a poskytuje mu tak možnosť jednoduchého usporiadania. Sekcia „Uložené“ je v každom prípade veľmi praktická, pretože vďaka nej sa dostanete k článkom na neskoršie prečítanie, ale aj ďalším možnostiam.

Aj preto platí, že pri používaní kanála Google nezabúdajte na aplikáciu Google. Iba vďaka tejto kombinácii získate skutočné dobrý prehľad o témach, ktoré vás zaujímajú. Je to praktický nástroj pre všetkých tých, ktorí hľadajú pohodlie pri prístupe k informáciám.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.