Po novom sa nazýva iba Keep, resp. Keep Notes.

Aplikácia Keep slúži na tvorbu a ukladanie poznámok. Z jej názvu to však pravdepodobne nie je úplne jasné a preto sa Google rozhodol pre zmenu. Pôvodné meno Google Keep upravil na Keep, resp. na Keep Notes v prípade anglicky hovoriacich krajín.

Premenovanie má za účel odlíšiť túto službu od aplikácie Tasks, ktorú na Slovensku nájdete pod menom Úlohy Google. Dôvod je aj ten, že Keep obsahuje sekciu pripomienky a tak si používatelia môžu mylne myslieť, že obe aplikácie slúžia na ten istý účel. Nie je tomu tak – Keep je primárne poznámkový blok, Úlohy sú pripomienkovač.

Zmena názvu aplikácie Keep sa už na niektorých miestach prejavila. V Obchode Play ju nájdete pod názvom Keep – poznámky a zoznamy. Skrátený je tiež názov Android aplikácie po jej nainštalovaní. V iTunes obchode a na webovom rozhraní si služba zatiaľ ponecháva pôvodný názov.

Dá sa očakávať, že Google zjednotí pomenovanie už čoskoro. Aplikácia Keep by totiž mala v blízkej budúcnosti dostať veľkú aktualizáciu s novým Material dizajnom a to bude ideálna príležitosť na oficiálnu zmenu názvu.

Google Play
App Store

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Najlepšie aplikácie do kancelárie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit