Potrebuje opraviť jeden nepríjemný problém.

Moderné smartfóny poskytujú dostatočne vysoký výkon na všetky potrebné operácie, ktoré si používatelia želajú. V uplynulých mesiacoch sa aj preto do popredia čoraz viac dostáva problematika včasných aktualizácií nielen operačného systému telefónov, ale aj aplikácií, aby ich používanie bolo čo najpohodlnejšie a bez zbytočných chýb. Aktualizácie sú pritom nevyhnutnou súčasťou väčšiny smart zariadení, vďaka čomu pomáhajú udržiavať bezpečný softvér, opravujú chyby a zavádzajú nové funkcie. 

Portál PhoneArena na základe vyjadrení experta na systém Android Mishaala Rahmana informuje, že Google v decembri vynecháva aktualizáciu Obchodu Play. Hoci by sa mohlo na prvý pohľad zdať, že Google si dáva iba prestávku, tak opak je pravdou. Vyhľadávací gigant totiž musí vyriešiť jeden nepríjemný problém, ktorý spôsobuje zlyhanie niektorých aplikácií, najmä v systémoch Android 13 a Android 12.

Aktualizácie aplikácií častokrát opravujú iba “problémy na pozadí”, avšak tie používateľom poskytujú väčší prínos, ako by sa mohlo zdať. Zohrávajú totiž kľúčovú úlohu pri udržiavaní výkonu zariadení a odstraňovaní chýb, a to aj bez veľkej aktualizácie systému Android. Sú teda veľmi dôležité. To isté však platí pri aktualizáciách Obchodu Play.

Obchod Play je vo väčšine prípadov aktualizovaný v mesačných intervaloch, čo zaisťuje, že Android zariadenia sú chránené a spoľahlivé. Rovnako je zabezpečená bezproblémová synchronizácia s najnovšími aplikáciami a službami spoločnosti Google. 

Aj napriek závažnosti spomenutej chyby je pravdepodobnejšie, že zamestnanci Googlu chcú jednoducho ísť na vianočné dovolenky, a preto sa decembrová aktualizácia Obchodu Play odkladá na január 2024.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.