Grafická karta NVIDIA RTX Hybrid poskytuje až 6-násobné zvýšenie výkonu.

NVIDIA včera predstavila modelový rad GeForce RTX ™, prvé herné GPU založené na novej architektúre NVIDIA Turing ™ a platforme NVIDIA RTX ™, ktorá spája shadery novej generácie so sledovaním v reálnom čase a novými schopnosťami AI.

Táto nová hybridná grafická schopnosť predstavuje najväčší generačný skok v grafických GPU. Turing, ktorý dodáva 6-krát viac výkonu ako jeho predchodca, Pascal ™, predefinuje PC ako najvyššiu hernú platformu s novými funkciami a technológiami, ktoré prinášajú hranie 4K HDR s rýchlosťou 60 snímok za sekundu aj v najpokročilejších tituloch. Prelomom je model hybridného vykresľovania, ktorý zvyšuje dnešnú počítačovú grafiku s pridaním zrýchlenia a AI. 

GeForce RTX – nová generácia herných GPU

Nové GPU GeForce RTX 2080 Ti, 2080 a 2070 sú vybavené funkciami, ktoré ste doteraz nemohli pri herných GPU vidieť, vrátane:

  • Nové RT jadrá umožňujú sledovanie objektov a prostredí v reálnom čase s fyzicky presnými tieňmi, odrazmi, lomami svetla ako aj celkovým osvetlením.
  • Turing Tensor Cores na vykonávanie rýchleho hlbokého spracovania neurónových sietí.
  • Nový rámec NGX neurónovej grafiky integruje AI do celkového grafického toku, čo umožňuje algoritmom AI vykonávať úžasné vylepšenie a generovanie obrazu.
  • Nová architektúra Turing Shader s variabilným stupňom zafarbenia umožňuje zaostrovačom zaostriť výkon spracovania na oblasti bohatých detailov, čím zvyšuje celkový výkon.
  • Nový pamäťový systém s ultra-rýchlym GDDR6 s kapacitou pamäte viac ako 600 GB / s pre vysokorýchlostné hranie s vysokým rozlíšením.
  • NVIDIA NVLink®, vysokorýchlostné prepojenie, ktoré poskytuje vyššiu prenosovú rýchlosť (až 100 GB / s) a zlepšuje škálovateľnosť pre konfigurácie viacerých GPU (SLI).
  • Podpora hardvéru pre USB Type-C ™ a VirtualLink ™ (1), nový otvorený priemyselný štandard vyvinutý na splnenie požiadaviek na napájanie, displej a šírku pásma prijímačov VR novej generácie prostredníctvom jediného konektora USB-C ™.
  • Nové a zdokonalené technológie na zlepšenie výkonu VR aplikácií, vrátane tieňovania s premenlivou rýchlosťou, viacúčelového vykresľovania a VRWorks Audio.

NVIDIA pre hráčov

NVIDIA uvoľňuje špeciálne verzie nových GPU GeForce RTX. Sú navrhnuté a postavené podľa vysokých štandardov spoločnosti, kľúčové funkcie GPU zahŕňajú:

  • Konštrukcia pretaktovaná z výroby z krabice s 13-fázovým napájaním iMON DrMOS s ďalšou generáciou a submisekundové riadenie spotreby pre maximálne pretaktovanie.
  • Dvojité 13-nožové axiálne ventilátory produkujú trikrát vyšší prietok vzduchu a veľmi tichým chodom
  • Kované a strojom spracované hliníkové odliatky s diamantom vyrezávaným okrajom poskytujú pevný, ľahký rám pre otvorený dizajn s krásne hladkými, kontinuálnymi krivkami.
  • Prvá parná komora, ktorá je 2x väčšia, aby maximalizovala rozptýlenie tepla a prestup tepla do finstack.
  • Vylepšený DisplayPort 1.4a s DSC umožňuje jediný konektor na ovládanie 8K monitora pri 60Hz.

Cena a dostupnosť

Ceny začínajú na úrovni 499 dolároch a predobjednávky na GPU sú od momentu predstavenia už spustené. Dostupnosť je plánovaná od 20. septembra.

Grafické karty GeForce RTX, vrátane NVIDIA Founders Edition, budú dostupné na celom svete v 238 krajinách a oblastiach. Budú predávané partnermi vrátane ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY a Zotac.

Na GeForce RTX 2080 Ti a GeForce RTX 2080 sú už predobjednávky spustené na nvidia.com a aj v spolupráci s ďalšími 100 partnermi s dostupnosťou od 20. septembra. GeForce RTX 2070 bude k dispozícii od októbra.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.