Hacking cez firemný kávovar alebo žiarovku? Je tu nová éra toho, ako sa hackeri môžu dostať do vašej firmy a pokojne to spravia z opačnej strany zemegule.

Určite ste o hackeroch a vydieraní cez vaše zašifrované dokumenty už počuli. Cieľom však nie sú len lákavé ciele ako veľké organizácie a firmy.

Z minulosti sme boli svedkami toho, že hackerský útok a zašifrovanie dát sa týka aj nemocníc. Áno, organizovaný zločin nemá morálne hranice a ak aj áno, sú výrazne posunuté za červenú líniu mnohých z nás.

Vidíme extrémne zlý trend v oblasti opráv zraniteľnosti výrobcom. Kvalita záplat je veľmi nízka. Najväčším problémom spoločnosti ostáva ako regulárne riadiť bezpečnosť. Riadenie pozostáva z viacerých činností, ktoré sa vykonávajú na základe prijatých politík, smerníc.

V praxi však tieto dokumenty ostávajú len v šuplíkoch. Je veľmi náročné ich uviesť do praxe a práve preto je dnes viac ako kedy potrebné mať na to technické riešenie, ktoré spojí rôzne svety v oblasti riadenia kybernetickej bezpečnosti, vysvetľuje Peter Tyko, Regional Account Manager zo spoločnosti Trend Micro.

Peter Tyko, Regional Account Manager pôsobí v oblasti kybernetickej bezpečnosti vyše 10 rokov.

Zistite, ako môžete vo vašej spoločnosti riadiť kybernetické riziká a zmierňovať mieru ich negatívneho dopadu. Navštívte konferenciu More than XDR s Trend Micro Vision OneTM 13. októbra v Bratislave. Registrujte sa tu.

Know-how ako sa chrániť

Konferencia zacielená na slovenskú odbornú verejnosť v rámci európskej roadshow je špecializovaná na znalosti, dáta a aktuálne kybernetické hrozby.

„Jedným z našich rečníkov preto bude Lucas van den Berg, manažér „red teamu“ (tím etických hackerov) v spoločnosti Trend Micro. Lucas pracuje v hlavnom európskom stredisku pre Incident Response a je tak jedným z tých, ktorí sa priamo venujú prípadom kybernetického ohrozenia a zasahujú u našich zákazníkov aj externých subjektov. Povie nám viac o priebehu vyšetrovania ransomware útokov a predstaví nám aj svoje skúsenosti a znalosti o tom, ktorým smerom sa aktuálne hrozby a správanie útočníkov budú v nasledujúcich rokoch uberať. Veríme, že práve jeho príklady z praxe návštevníkom konferencie najlepšie priblížia nevyhnutnosť technológie XDR v dnešnom digitálnom svete,“ dopĺňa Peter Tyko.

Falošná ochrana

Problém je, že bežní používatelia počítačov žijú v klamnom omyle, že ich sa takýto útok netýka. Nemajú v počítači nič podstatné. To je omyl. Ak totiž máte čo i len prístupové heslá do podnikového emailu alebo súkromné či vyslovene tajné dokumenty, použijú vás ako prostredníka na infiltráciu do firmy.

Nakoniec, asi to nechcete byť vy, u koho sa zistí pochybenie alebo nedôslednosť, ktorá zapríčiní firme stratu citlivých údajov a s tým súvisiaci finančný dopad.

Digitalizácia

Často skloňovaný pojem, no prináša nielen úžitok ale aj potrebu ostražitosti. Mať inteligentnú domácnosť alebo nové „smart“ vecičky vo firme je prínosom. Mnohé firmy vyrábajúce tie inteligentné prvky si s bezpečnosťou príliš starosti nerobia.

Potrebujete externú ochranu, tu nie je žiadna výhovorka. Trend Micro ako bezpečnostný expert rozumie, že potrebuje v jednoduchosti povedané, suplovať, bezpečnostnú problematiku aj za iné firmy.

Zákon o kybernetickej bezpečnosti

Legislatívna povinnosť či len vlastná ostražitosť. Základ zostáva a tak potrebujete splniť isté typy podmienok. Aj toto bude jedna z tém bezpečnostnej konferencie. Mať ale riešenia a riadenie rizík na papieri nestačí. Je treba ich aplikovať.

Riešenie, ako na to bude predstavené na tejto konferencii. Okrem toho sa dozviete, ako sú zabezpečené niektoré inštitúcie na základe skutočných prípadových štúdií.

Čo, všetko sa dozviete?

  • Prečo nestačí použiť antivírus
  • Čo je to EDR a XDR
  • Aká je vízia bezpečnostnej spoločnosti Trend Micro a aké má nástroje na vašu ochranu
  • O útokoch na operačný systém Linux

Zdroj: Trend Micro a Exclusive Networks Slovakia

O spoločnosti Trend Micro

Trend Micro je globálnym lídrom v oblasti podnikovej cloudovej bezpečnosti, XDR a riešení platforiem kybernetickej bezpečnosti pre podniky, dátové centrá, cloudové prostredia.

Veríme, že riadenie kybernetického rizika je neoddeliteľnou súčasťou vašej obchodnej stratégie a konečného úspechu. Vďaka vyše 30-ročným skúsenostiam a odborným znalostiam v oblasti bezpečnosti a technologického predvídania, spoločnosť Trend Micro transformuje chaotický svet kybernetickej bezpečnosti

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.