Samsung si už pred časom jednu hernú exkluzivitu pripísal.

Titul Fortnite bol určité časové obdobie dostupný iba pre model Galaxy Note 9 a neskôr sa sprístupnil aj pre ďalšie zariadenia. Samsung v tejto marketingovej stratégii plánuje pokračovať aj naďalej a chce v spolupráci so spoločnosťou Niantic priniesť ďalší exkluzívny titul. Niantic stojí napríklad aj za populárnou hrou Pokémon GO. Tentokrát sa nebude príbeh hry zaoberať hľadaním Pokémonov, ale zavedie vás do čarovného sveta Harryho Pottera.

Samsung môže na hru o čarodejníckom učňovi získať plnú exkluzivitu, keďže na ovládanie sa bude využívať aj dotykové pero S-Pen z Galaxy Note 9. Pokiaľ zoberieme v úvahu aj nové možnosti diaľkového ovládania zariadenia pomocou pera, tak vzniká naozaj zaujímavý koncept hry. Na druhej strane nie je vylúčené, že hra bude vydaná aj v “klasickom” režime, bez použitia dotykového pera, pričom si kórejská spoločnosť pravdepodobne už kúpila výhradné práva. Do vývoja hry spoločnosťou Niantic, už zainvestovala 40 miliónov dolárov.

Hra ponesie názov Harry Potter: Wizard Unite a vydanie sa očakáva počas roka 2019. Súčasťou dohody medzi Samsungom a spoločnosťou Niantic je aj hra Ingress. Oficiálne potvrdenie spolupráce by malo byť oznámené ešte v tomto roku, pričom podľa zdroja blízkeho spoločnosti Samsung, gigant ešte vyčkáva na lepšie výsledky a pokroky v technickej spolupráci. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Harry Potter: Hogwarts Mystery oficiálne príde 25. apríla

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.