Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

› 15 vozidiel Škoda Enyaq doplní firemnú flotilu spoločnosti Hilti Slovakia, spolu tak bude firemnú flotilu tvoriť 26 elektrických vozidiel Enyaq

› Škoda pomáha spoločnosti Hilti Slovakia na ceste k nulovej uhlíkovej stope

› Hilti Slovakia vyrába a navrhuje špičkové výrobky, softvér a služby pre odbor profesionálneho stavebníctva

Hilti Slovakia do svojej firemnej flotily prevzala 15 vozidiel značky Škoda. Slávnostné odovzdanie sa uskutočnilo v Košiciach v spolupráci so Škoda Auto Slovensko. Rozhodnutie pre elektromobily Škoda Enyaq padlo pre bezpečnosť, komfort, vysoký dojazd, veľkorysý priestor a skvelú zostatkovú hodnotu vozidiel značky Škoda. Postupným prechodom na elektromobilitu zároveň spoločnosť Hilti Slovakia robí dôležitý krok k uhlíkovej neutralite.

„Hilti Slovakia patrí medzi našich dlhoročných klientov a veľmi nás teší, že si za svojho partnera na ceste k elektromobilite vybrali práve nás. Škoda je so svojím modelom Enyaq, ako aj sprievodnými službami pripravená pomôcť prispieť k uhlíkovej neutralite spoločnosti, ktorá je pre Hilti Slovakia významnou témou,“ uviedol Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko a dodal: „Hilti Slovakia je zároveň skvelým príkladom pre ostatné spoločnosti, ktoré myslia ekonomicky a zároveň ekologicky. Sme radi, že zelená mobilita sa stáva atraktívnou aj medzi slovenskými firmami a Škoda dokáže okrem novej firemnej flotily ponúknuť aj ucelený systém nabíjania pre elektromobily, ktorý dokáže získavať energiu z obnoviteľných zdrojov.“

Hilti Slovakia dopĺňa svoj vozový park elektromobilmi značky Škoda. Celkovo 26 vozidiel Škoda Enyaq tak bude tvoriť časť nového, elektrifikovaného vozového parku spoločnosti. Udržateľnosť je pre Hilti celosvetovo veľmi dôležitá a prechod zo spaľovacích motorov na plne elektrické pohony predstavuje pre spoločnosť ďalší krok k CO2 neutralite.

Škoda Enyaq – mobilná kancelária

Pre terénnych pracovníkov Hilti je vozidlo porovnateľné s mobilnou kanceláriou. Model Enyaq prevezme túto funkciu v budúcnosti. Obľúbený elektromobil svojou koncepciou interiéru, tzv. Design Selections, ktoré sú založené na obytných priestoroch, prispieva k útulnej atmosfére, čo je ideálnym východiskom pre mobilnú kanceláriu. Každodennú prácu uľahčia aj rôzne Simply Clever funkcie. Napríklad dáždnik vo dverách zaistí vždy sucho a škrabka na ľad v kufri zase voľný výhľad. 100 % elektrickú Škoda Enyaq budú využívať primárne Area Sales manažéri s nájazdom približne 2 000 km mesačne.

Priestor, rozsah a pohodlie sú presvedčivé

Aby si pracovníci v teréne boli istí výberom budúceho služobného vozidla, testovali rôzne modely. Škoda Enyaq dokázala presvedčiť okrem iného vďaka veľkému objemu kufra až 585 litrov, ideálnemu dojazdu a vysokému komfortu. Ďalším dôležitým záujmom zamestnancov bola bezpečnosť, v ktorej Enyaq bodoval mnohými bezpečnostnými a asistenčnými systémami. Aby bolo vozidlo popri rozsiahlej štandardnej výbave ešte komfortnejšie, vsadilo Hilti Slovakia na rôzne príplatkové balíky. Napríklad balík Assisted Drive Plus poskytuje dodatočný komfort na ceste a zahŕňa Travel Assist 2.0 s ďalšími asistenčnými jazdnými systémami, ako aj núdzový systém „Emergency Assistant“. Vozidlá sú tiež vybavené prepravným balíkom, ktorý využíva siete a variabilnú ložnú plochu, aby bol veľký batožinový priestor modelu Enyaq ešte praktickejší.

Elektrické, športové aj 4×4

Enyaq je začiatkom novej éry v automobilke Škoda – efektívnej, emocionálnej a elektrizujúcej. Vozidlo je prvým sériovým modelom značky Škoda, ktoré je založené na modulárnej elektrifikačnej matici (MEB) koncernu Volkswagen. Na Slovensku je Enyaq dostupný vo verzii 85 (s 82 kWh batériou), pričom jeho dojazd činí viac ako 560 kilometrov v cykle WLTP. Tento model si rýchlo získal srdcia slovenských motoristov, kedy získal niekoľko lokálnych ocenení a patrí tiež medzi najčastejšie voľby Slovákov, ktorí hľadajú spoľahlivý elektromobil.