Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Príďte sa pozrieť na najdlhší autovlak Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) naložený 80 skvostami automobilovej histórie. Jeho cesta započne už v nedeľu 26. mája v Bratislave, odkiaľ vyrazí o 8:13. Nakládka najrôznejších veteránov prebehne deň predtým, v sobotu 25. mája s predpokladaným začiatkom od 15:00 v areáli Múzea dopravy v Bratislave. 

Sledujte jazdu autovlaku ZSSK Slovenskom „severnou trasou“ zo západu na východ. Do svojej cieľovej stanice, Košíc, príde v nedeľu o 15:18. Vykládku automobilov si obyvatelia metropoly východného Slovenska môžu vychutnať hneď na to, cca od 15:30 na košickej autorampe.

O koľkej presne prejde špeciálny autovlak Ex 30039 vašim mestom nájdete v cestovnom poriadku v prílohe č. 1.

Autovlak prevezie automobily v rámci akcie rely 500 KM SLOVENSKÝCH, ktorej sa zúčastnia pretekári zo 17. krajín sveta. Štart rely začne v Košiciach a zúčastnení budú pretekať a spoznávať najkrajšie kúty Slovenska v 6. etapách. Preteky tento rok podporila aj medzinárodná organizácia FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) združujúca majiteľov a nadšencov historických vozidiel.

Okrem toho sa historické vozidlá stanú súčasťou jedného úchvatného víkendu v Košiciach. V rámci neho bude prebiehať aj obľúbené železničiarske podujatie Rušňoparáda, ktoré priláka malých i veľkých fanúšikov vlakov aj celé rodiny.

Sledujte preteky aj na Facebooku ZSSK, kde prebehnú tri súťaže o jedinečnú výhru – účasť na pretekoch ako spolujazdec v jednom z historických vozidiel v rámci rôznych etáp rely. Okrem toho sa traja víťazi súťaže ZSSK zúčastnia aj slávnostných večerí pri ukončení jednotlivých etáp.

Viac informácií nájdete aj na portáli ZSSK #vlakomnavylet, kde sú okrem toho aj tipy na výlety, akcie a rôzne pamiatky na Slovensku. Preskúmajte trasu pretekov, naplánujte si cestu vlakom ZSSK a zažite nezabudnuteľné dobrodružstvo! 

Celý program legendárnej rely si môžete pozrieť na stránke 500 KM SLOVENSKÝCH – 03 Program – 500 km slovenských.

Značky: