Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť modelu Nokia G22 na slovenskom trhu.  Nokia G22 je prvým inteligentným telefónom Nokia, ktorého hlavným benefitom je zjednodušená opraviteľnosť, čomu dopomáha aj spolupráca so spoločnosťou iFixit. Novinka ďalej zaujme hlavným fotoaparátom s 50 MPx rozlíšením, dvojfarebným prevedením alebo trojdennou výdržou na jedno nabitie.

Nokia G22
Nokia G22

Nokia G22 – prvý inteligentný telefón Nokia, ktorého prednosťou je zvýšená opraviteľnosť

Nokia G22 bola navrhnutá tak, aby vybrané opravy mohli majitelia uskutočniť v domácich podmienkach celkom sami počas pár minút. Spolupráca so spoločnosťou iFixit, celosvetovou komunitou odborníkov na opravy zariadení, zaisťuje takmer okamžitý prístup k návodom a náhradným dielom. Jednoducho tak možno vymeniť napríklad poškodený displej, ohnutý nabíjací konektor alebo batériu s nízkou kondíciou.

Nová Nokia G22 má zadnú časť vyrobenú zo 100% recyklovaného plastu, o čistý zvuk s vylepšenými basmi sa postará funkcia OZO Playback a zásadné spomienky zachytí 50MP hlavný fotoaparát, ktorý je obohatený o funkcie z vyššej série Nokia X. Novinkou v sérii G je tiež možnosť virtuálne rozšíriť operačnú pamäť o ďalšie 2 GB pre plynulejší chod náročnejších aplikácií. 

Nokia G22 je naviac ďalší telefón v cenovo dostupnej sérii G, ktorý dostane tri roky záruky. Samozrejmosťou je potom dvojročná podpora hlavných aktualizácií a trojročná podpora pravidelných bezpečnostných aktualizácií.

Nokia G22
Nokia G22

Náhradne súčiastky možno zakúpiť na eustore.ifixit.com. Vždy si možno naviac vybrať, či je potreba kúpiť samotný náhradný diel, prípadne aj potrebné náradie k oprave. Ku každému náhradnému dielu iFixit odporúča konkrétne nástroje pre jeho výmenu a opravy sa nemusia báť ani úplní začiatočníci. Na stránkach iFixit možno nájsť podrobne popísané postupy opráv, ktoré sú doplnené  detailnými fotografiami. 

Cena a dostupnosť

Nokia G22 je už v predaji v sivej farbe vo verzii 4/64 GB za odporúčanú cenu 179 EUR.

Značky: