Poukazuje na to jeden z najnovších patentov spoločnosti Apple.

Viaceré spoločnosti v posledných mesiacoch predstavili svoje inteligentné hodinky, ktorým nechýba režim always-on, teda režim, pri ktorom je displej neustále aktívny. Apple dodnes takúto funkciu vo svojich Apple Watch nemá. Na lepšie časy však poukazuje najnovší patent, ktorý naznačuje možný príchod tohto režimu.

Režim s neustále aktívnou obrazovkou má však dve nevýhody. Tou hlavnou z pohľadu používateľov je menšia výdrž batérie. Inteligentné hodinky od Applu je už dnes nevyhnutné nabíjať každý deň. Zmenšenie výdrže batérie tak neprichádza aktuálne do úvahy. 

Existuje tu ešte jeden väčší problém. Spoločnosť Apple pre svoje inteligentné hodinky využíva OLED displeje, ktoré sú pri neustálej aktivite výrazne náchylnejšie na poškodenie. Časom tak môžu niektoré farby na displeji vyzerať úplne inak, než bolo tomu pri kúpe. Toto je asi skutočný dôvod, prečo Apple dodnes tento režim nepredstavil.

Nechajme sa teda prekvapiť, či spoločnosť Apple v budúcom roku predstaví piatu generáciu hodiniek Apple Watch s always-on režimom. Každopádne, nie je to funkcia, ktorá by bola zo strany používateľov na prvom mieste medzi požadovanými. 

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple Watch Series 4 definitívne dostanú väčší displej. Ten zároveň dokáže zobraziť viac informácií

Komentáre sú uzavreté