Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hody nie sú len o jedle, ale aj o spoločne strávených chvíľach a zachovaní tradícií. Vďaka Lidlu máte možnosť pokračovať v nich jednoducho a bez námahy. Všetky potrebné suroviny, vrátane kačacích pŕs, žemľových knedlí a kyslej kapusty, nájdete v predajniach obľúbeného reťazca za výhodné ceny.

Jeseň je obdobím hojnosti, počas ktorého sa na Slovensku tradične oslavujú hody. Už od stredoveku sa na slávnostných hostinách podávali jedlá ako kačica, kapusta a rôzne druhy knedlí. Dnes sa hodovanie na Slovensku teší rastúcej popularite, pričom slúži ako most medzi minulosťou a súčasnosťou, ponúkajúci príležitosť na spájanie rodiny a vytváranie nezabudnuteľných spomienok. Každý región prispel svojimi unikátnymi receptami a prípravnými metódami, čím vznikla pestrá paleta chutí a tradícií. Lidl prináša to najlepšie pre tých, ktorí si chcú vychutnať klasickú chuť hodových špecialít z pohodlia vlastnej kuchyne.

Menu tradičnej kačacej hostiny

V zime a na jeseň prirodzene vyhľadávame sýte a uspokojujúce jedlá, ktoré nás zahrejú a dodajú nám energiu v chladnom počasí. Práve jedlá z hydiny perfektne spĺňajú tieto požiadavky. Hlavnú úlohu jesenných hostín zohrávajú kačacie prsia v XXL balení, ktoré potešia milovníkov šťavnatého mäsa a zasýtia celú rodinu. Kačacie mäso, známe svojou výraznou chuťou, je ideálne na pekáč – jeho koža sa počas pečenia stáva chrumkavou, zatiaľ čo mäso zostáva jemné a šťavnaté.

Dlho očakávané kačacie a husacie obdobie, sa nezaobíde bez žemľovej knedle, ktorá svojou nadýchanou textúrou prepojí jedlá. Vďaka nej si viete pochutiť aj na čerstvom výpeku z kačice a umocniť si svoj gastro zážitok.

K dotvoreniu tria na tanieri nesmie chýbať kyslá kapusta. Tradičná príloha jedlo nielen oživí kontrastnou chuťou, ale je aj vynikajúcim zdrojom vitamínov a probiotík, ktoré posilnia imunitu v chladnejších mesiacoch.

Diverzita kulinárstva naprieč Slovenskom

Čo by to bolo za stolovanie bez lokší či zemiakov? Tieto nemenej dôležité pochúťky nesmú chýbať. V rôznych regiónoch Slovenska sa príprava hodového jedla líši, čo krásne odráža diverzitu slovenskej kulinárskej kultúry. Navštívte stránku Kuchyne Lidla, kde nájdete skvelé recepty, vrátane tradičného hodového jedla od dvorného šéfkuchára Lidla – Marcela Ihnačáka.

Kačacie prsia XXL 100g, Lidl, 1,99 €

Žemľová knedľa 600g, Lidl, 1,29 €

Chef select, Kvasená kapusta 800g, Lidl, 1,39 €

Značky: