Holiaci strojček OneBlade od Philips používam už viac ako rok. Hlavne na cestách je to šikovné riešenie, lebo je ľahko prenosné a na oholenie nepotrebujete v podstate nič, len samotný strojček.

Ideálny spôsob holenia je proti smeru rastu fúzov a pohodlne si oholíte aj chĺpky väčšej dĺžky nielen na tvári, ale teraz aj na celom tele. OneBlade neholí tesne pri pokožke, ako je to pri holení britvou alebo žiletkou. Po holení OneBlade-om tak nemáte vôbec podráždenú pokožku. Aj tak sa ale hodí po holení niečo na tvár.

Holiaca čepeľ OneBlade kombinuje rýchlo sa pohybujúce ostrie (kmitá 200-krát za sekundu) so systémom dvojitej ochrany. Naozaj s ním oholíte efektívne aj dlhšie chlpy a v podstate nie je spôsob ako sa s ním porezať. Rezacia plocha má totiž hladký povrch a oblé špičky chránia vašu pokožku.

Toto je čepeľ na OneBlade a porezať sa s ním nie je možné

Aktuálne som testoval OneBlade pre tvár, ale aj celé telo, konkrétne označenie produktu je QP2620/20 Tvár + Telo. Jeho bežná cena je 49,99 eura a okrem holenia tváre si ním môžete odstrániť chlpy na hrudi, na podpazuší, super je na strihanie chlpov v nose a v ušiach. Ak chcete, oholíte si s ním aj intímne partie. Aby to všetko dokázal, má teraz ďalšiu doplnkovú výbavu.

Celý balíček OneBlade Tvár + Telo je v priehľadnom balení

Súčasťou tohto balenia sú 3 zastrihovacie hrebeňové nadstavce (s výškou ostávajúcich fúzov 1, 3 a 5 mm). Vyberiete si ten nadstavec, ktorý vám urobí strnisko želanej veľkosti alebo sa holíte celkom bez nadstavca. Ďalej tu po novom nájdete dve čepele, jednu na tvár a druhú na telo plus je tu ochranný nadstavec proti porezaniu v citlivých oblastiach. Pripojením hrebeňového nadstavca na telo (3 mm) budete môcť jednoducho zastrihávať v akomkoľvek smere. Každá vymeniteľná čepeľ má životnosť až 4 mesiace – v našom prípade to takto funguje pri holení 2-krát do týždňa. Všetko v dodávke je vodotesné, strojček sa dá použiť na suché i mokré holenie/zastrihovanie. Ja sa rád holím v sprche a OneBlade vždy čistím pod tečúcou vodou. Na holenie s OneBlade strojčekom môžete použiť aj penu, ale nie je to nevyhnutné.

S doplnkovou výbavou sa dá zbaviť aj chĺpkov po celom tele

OneBlade je ideálny na vytvorenie presných okrajov brady, a to pomocou spomenutej obojstrannej čepele. Môžete sa ňou holiť v oboch smeroch, holenie je pohodlné a veľmi rýchle.

S OneBlade si oholíte aj iné časti tela

Dĺžka výdrže nepretržitého holenia na batériu je 45 minút, batéria je NiMH a doba nabíjania úplne prázdnej batérie je 8 hodín. Nabíjací adaptér si pri dlhších cestách zoberte so sebou, má špecifické pripojenie. Dnes by sme viac preferovali nabíjanie cez USB-C. Pri kratších cestách však vydržíte na batériu. Maximálna spotreba energie počas holenia je 2 W.

Vyššia výbava OneBlade má lepšiu batériu a bohatšiu výbavu

Existuje aj balenie s označením Philips OneBlade QP2630/30 na tvár a telo a to stojí 64,99 eura. Rozdiel voči testovanému baleniu je v tom, že tu máte navyše jeden hrebeňový nadstavec s výškou strniska 2 mm a súčasťou dodávky je aj mäkké textilné puzdro. Samotný strojček obsahuje Li-Ion batériu s predĺženou výdržou na 60 minút a doba nabíjania je skrátená na 4 hodiny. Tento strojček má v prednej časti inú farbu a jeho súčasťou je aj indikátor plného nabitia.

Ako sa s OneBlade pracuje, si môžete pozrieť aj na našom videu. Celkovo ho jednoznačne odporúčame, je to užitočné zariadenie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.