Honor View 20 je od svojho predstavenia koncom januára veľmi úspešný.

Za prvý mesiac sa predalo už viac ako 1,5 miliónom kusov. Podľa únikov z Číny, dcérska spoločnosť Huaweiu pripravuje ďalšiu vlajkovú loď s názvom Honor 20 Pro. Bude mať osadený kvalitný snímač od Sony IMX600 a mohol by sa predstaviť už 25. apríla.

Novinka bude mať 6,1-palcový OLED panel so snímačom odtlačkov prstov zabudovaným v displeji a práve tento model by sa mohol tak stať prvým telefónom značky, ktorý prinesie túto technológiu aj mimo domovskú Čínu. O dostatok výkonu sa údajne postará čipset Kirin 980, spolu s tromi konfiguráciami pamäte – 6/128 GB, 8/128 GB a 8/256 GB.

Vzhľadom k tomu, že tento telefón ponesie označenie Pro, tak sa očakáva, že zostava fotoaparátov bude lepšie, ako je použitá v prípade Honor View 20. Zdroje uvádzajú, že bude mať 40 Mpx fotoaparát, ktorý je rovnaký ako aj v prípade Huawei P30 Pro. Hlavný fotoaparát bude doplnený o 20 Mpx ultra širokouhlý fotoaparát a 8 Mpx teleobjektívom s 3× optickým zoomom. Smartfón bude aj softvérovo posilnený o Gaming+, Link Turbo, CPU a GPU Turbo atď.

Očakáva sa, že ceny budú štartovať na hodnote od 2 299 CNY, čo je v prepočte menej ako 450 dolárov. Pre slovenský trh sa cena môže líšiť a budeme musieť počkať až na oficiálne oznámenie od spoločnosti Honor. Na druhej strane, ak by sa cena dostala iba niečo na klasický model, tak za pomerne málo peňazí používateľ opäť získa veľmi dobre vybavený smartfón.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Honor View20 naživo. Nová generácia displeja, špeciálna zadná strana a 48 Mpx fotoaparát

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.