Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálna technologická značka HONOR oznámila spustenie súťaže HONOR Magic Moments Awards 2024, štvrtého ročníka celosvetovej súťaže fotografií z mobilného telefónu organizovanej touto značkou.

Súťaž, v ktorej možno získať 59 ocenení, má až šesť kategórií: krajiny, portréty, momentky, videá, skupinové fotografie a ďalšie,  povzbudzuje všetkých, aby zachytili ľudské pocity prostredníctvom svojich telefónov. Prihlásené príspevky bude hodnotiť odborná porota zložená zo siedmich renomovaných odborníkov. Jednotliví účastníci majú šancu vyhrať ceny v hodnote až 15 000 USD z celkového fondu viac ako 100 000 USD. Do 6. augusta sa môžu nadšenci fotografie z celého sveta zapojiť do súťaže odoslaním svojich príspevkov prostredníctvom oficiálnych webových stránok súťaže alebo platforiem sociálnych médií. Víťazi budú vyhlásení v septembri tohto roku.

HONOR Magic Moments Awards boli založené v roku 2021i ako globálna mobilná platforma, ktorá má slúžiť na výmenu fotografií a inšpirovať užívateľov, aby predviedli svoju kreativitu. Poskytuje rovnakú platformu pre všetkých, od profesionálnych fotografov až po bežných užívateľov smartfónov,“ povedal George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR Device Co., Ltd.  „Od úvodného ročníka pred tromi rokmi sa do súťaže HONOR Magic Moments Awards prihlásilo viac ako milión príspevkov z 51 krajín a regiónov a celkovo 320 000 účastníkov z celého sveta.“

Víťazi vybraní odborníkmi z celého sveta

Tohtoročné ceny udeľujú porotcovia z rôznych oblastí fotografie. Títo odborníci spoja svoje vedomosti a skúsenosti v rôznych aspektoch zachytávania, vyjadrovania a technického využitia snímok, aby vybrali najpôsobivejšie a najkvalitnejšie diela.

Porotu tvoria:

  • Zhao Yingxin, šéfredaktorka China Photo Press a prvá žena na čele fotografického oddelenia v histórii olympijských hier,
  • Jassim Rabia Al-Awadhi, predseda Emirates Photography Association a zakladateľ fotografického klubu SAE,
  • Ale Megale, víťaz Ceny verejnosti LUX,
  • Mathieu Courdesses, renomovaný francúzsky fotograf divokej prírody,
  • Stefano Guindani, uznávaný taliansky módny fotograf a umelec,
  • Samuel Deng, technický riaditeľ spoločnosti HONOR,
  • Hou Weilong, odborník spoločnosti HONOR na technické zobrazovanie.

Ceny z Fondu štedrých odmien

Tohtoročná súťaž debutuje v šiestich kategóriách – Na ceste, My, Ochrana, Momentka, Príbeh a Video – a povzbudzuje fotografov so smartfónmi, aby využili silu technológie na zachytenie autentických ľudských príbehov a emócií v rôznych kontextoch. Kategória Ochrana víta záznamy vytvorené pomocou akéhokoľvek telefónu, ktoré dokumentujú ľudské úsilie vynaložené na vytvorenie udržateľnej budúcnosti.

S celkovým počtom 59 cien, ktoré lákajú účastníkov,  má celkový výherný fond HONOR Magic Moments Awards k dispozícii viac ako 100 000 dolárov, vrátane 15 000 dolárov pre fotografa roka. V každej kategórii bude vyhlásený jeden šampión, jeden prvý a jeden druhy finalista a každý získa 5 000 USD, 3 000 USD a 1 000 USD. Okrem toho bude vybraných 20 víťazov v súťažiach Recommendations Award a Excellence Award, bez ohľadu na kategóriu, pričom víťazi získajú HONOR Magic6 Pro a najnovšie produkty série HONOR N.

Umelá inteligencia pre fotografický úspech

Spoločnosť HONOR ako globálny líder v technológii fotoaparátov pre smartfóny neustále zlepšuje zážitok z mobilnej fotografie a investuje do posilnenia umelej inteligencie a optických technológií, aby podporila pokrok. Najnovšia vlajková loď série HONOR Magic6 mení pravidlá hry v oblasti športovej fotografie mobilným telefónom s kamerovým systémom HONOR Falcon novej generácie, ktorý je poháňaný umelou inteligenciou a umožňuje rýchle snímanie v celom ohniskovom rozsahu a v rôznych situáciách. PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR posúva fotografovanie telefónmi na ďalšiu úroveň vďaka pokročilému snímaču HDR LOFIC a systému automatického zaostrovania LiDAR Matrix, ktorý je prevzatý z technológie autonómneho riadenia. Tento systém poskytuje fotografický zážitok, ktorý konkuruje profesionálnym fotoaparátom.

Do 6. augusta môžu nadšenci fotografie predkladať svoje príspevky na oficiálnej webovej stránke HONOR: https://www.honor.com/global/magic-moments-awards/ .

Môžu sa tiež zúčastniť HONOR Magic Moments Awards 2024 zverejnením príspevku na kanáloch sociálnych médií s označením v texte  #HONORMagicMoments.

Značky: