Kruhový výrez v displeji nie je jediné, čím chce zaujať.

Zároveň je to už tretie predstavenie tohto smartfónu. Po jeho uvedení na ázijskom trhu 27. 12. 2018, následne výstave CES začiatkom januára, je poslednou zastávkou Paríž.

V našom prípade to znamená európske predstavenie a získanie reálneho kusu na test, aby sme ho mohli v redakcii otestovať a priniesť vám skúsenosti s touto novinkou.

Inovovaný Honor View20 bude výkonný a zároveň poskytne veľký 6,4“ Full HD+ displej. Nakoniec, vďaka dizajnu nebude telefón tak obrovský, ako by sa na pohľad mohlo zdať. All-View displej, ktorý pokrýva takmer celú prednú stranu, je určite výnimočný.

Špecialitou je, že kruhový výrez v displeji na to, aby sa doň zmestil fotoaparát má priemer iba 4,5 mm. Je to niečo čím sa Honor chváli a zameranie na čo najmenší priestor, ktorý by zabral predný fotoaparát, mu nemožno uprieť. Má rozlíšenie 25 Mpx.

Hlavný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx používa technológiu AI Ultra Clarity a čipom snímač Sony IMX586, čo predstavuje ďalšie rozšírenie už pôvodnej umelej inteligencie pri fotografovaní. Na zadnej strane sú dva objektívy, druhý je pomocný a slúži na prácu s 3D obrazom. Zachytí tvary objektov v priestore, čím zlepšuje nielen efekty fotenia ale je stavaný aj na hranie.

Smartfón potom umožní hranie 3D pohybových hier, podobne ako poznáte z klasických „obývačkových“ herných konzol. Bude vás snímať kamera a vy môžete vykonávať napríklad lyžiarske pohyby a hrať hru na TV prepojením telefónu HDMI káblom. Zaujímavosťou môže byť rozpohybovanie AI Stickers (nálepiek) podľa vašich pohybov. Toto zaujme asi mladších používateľov.

Jedno z využití fotoaparátu – umelá inteligencia vám ukáže, koľko kalórii bude mať odfotená potravina.

Honor si trúfa, porovnanie s iPhonom musí byť. Nie je to jediný výrobca, ktorý sa takto priamo porovnáva. Dodávame len, že iPhone je viac ako len hardvér. Je to celý ekosystém.

Druhou špecialitou je zadný kryt. Výrobca ukázal opäť niečo unikátne. V odleskoch je vidieť písmeno, po vzore názvu tohto smartfónu. Ide o technológiu nazvanú ako Aurora Nanotexture Design.

Výrobca nenechal výbavu na náhodu. Je tu procesor Kirin 980 vyrobený 7 nm technológiou. Smartfón používa kvapalný chladiaci systém vedúci viacerými komponentmi od fotoaparátu až po procesor. Kapacita batérie je 4000 mAh s podporou technológie SuperCharge. Smartfón beží na najnovšom Androide 9, Magic UI 2.0.1.

Predaje Honor View20 na Slovensku začnú už čoskoro, a to s cenovkou 579 EUR za 128 GB variant v zafírovo modrej a čiernej farbe a 649 EUR za 256 GB variant, ten bude k dispozícii len v červenom prevedení. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, Datart, Mall.sk, Hej.sk, NAY a TPD a taktiež u operátorov O2 a Orange.

Prečítajte si aj:

Recenzia Honor 10 Lite: Displej s kvapôčkovým výrezom a umelou inteligenciou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.