Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Priekopnícky duch spoločnosti Motorola sa ukázal byť rozhodujúcou súčasťou pokroku mobilného priemyslu až do dnešnej podoby.

Vďaka mnohým svetovým prvenstvám, od prvého komerčne dostupného smartfónu s možnosťou aktualizácie 5G až po prvý  véčkový smartfón, má bohaté dedičstvo v prepisovaní spôsobu, akým ľudia pristupujú k inováciám a ako ich vnímajú.

Jeden z najvýraznejších momentov v histórii mobilných technológií však nastal presne pred 50 rokmi, 3. apríla 1973, keď Martin Cooper, bývalý viceprezident a riaditeľ výskumu a vývoja spoločnosti Motorola, použil telefón Motorola DynaTAC 8000X na uskutočnenie prvého komerčného mobilného hovoru na svete zo Šiestej avenue v New Yorku. Pre spoločnosť to znamenalo kľúčový moment, pretože používatelia už nemuseli sedieť pri pevnej linke alebo čakať pri telefóne aby nezmeškali hovor.  Znamenalo to, že mohli komunikovať s kýmkoľvek, kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

,,Keď som 3. apríla 1973 uskutočnil prvý verejný prenosný mobilný hovor, vedel som, že je to len začiatok, že Motorola a priemysel mobilných telefónov začínajú revolúciu v osobnej komunikácii,” povedal Martin Cooper. ,,Odvtedy sa objavilo veľké množstvo zásadných inovácií, z ktorých mnohé vytvorila spoločnosť Motorola. Prvých päťdesiat rokov bolo len rozcvičkou. Čaká nás ešte veľa vzrušujúcich pokrokov, ktoré zmenia ľudstvo”.

O 50 rokov neskôr môže spoločnosť Motorola s hrdosťou povedať, že zostala v popredí množstva iných technológií, patentov a inovácií, ktoré definujú priemysel, a ktoré formovali svet, ako ho poznáme. Značka prešla dlhú cestu od uvedenia zariadenia DynaTAC 8000X, ktoré meralo viac ako stopu a vážilo takmer 2 libry. Rýchly posun vpred do začiatku 21. storočia a spoločnosť Motorola predstavila pôvodný model RAZR V3, ktorý prišiel na trh v čase, keď sa dizajn mobilných telefónov stal predvídateľným. RAZR V3, obľúbený vďaka svojmu jedinečnému véčkovému dizajnu a tenkému vzhľadu, je dodnes celosvetovo ikonickým technologickým zariadením.

Nedávno, 3. apríla 2019, moto z3 skombinoval s 5G moto mod a stal sa prvým komerčne dostupným smartfónom na svete s pripojením k 5G. Odvtedy je spoločnosť Motorola odhodlaná sprístupňovať technológiu 5G a prináša bleskové rýchlosti 5G do strednej triedy prostredníctvom rodiny moto g.

Spoločnosť Motorola tiež zohrala kľúčovú úlohu pri posúvaní hraníc alternatívnych tvarových faktorov. V roku 2019 značka uviedla na trh prvý véčkový smartfón na svete – motorola razr – ktorý spotrebiteľom priniesol prenosnosť bez obetovania funkcií displeja smartfónu plnej veľkosti. Spoločnosť Motorola tiež predstavila inovácie, ako je nákrčník so slúchadlami alebo nositeľné 5G zariadenie, ktoré nanovo definuje úlohu smartfónu tým, že používateľom umožňuje zobrazovať obsah na obrazovkách, ktoré vás pohltia viac… A najnovšie predstavila koncept rolovateľného smartfónu.

Na oslavu 50. výročia si spoločnosť Motorola pripravila ilustráciu 50 svojich doteraz najikonickejších zariadení, s ktorou jej pomohol argentínsky ilustrátor Costhanzo,

,,Keďže som v spoločnosti Motorola už viac ako 20 rokov, mal som príležitosť byť svedkom mnohých z týchto ikonických inovácií.”, povedal Sergio Buniac, prezident spoločnosti Motorola. ,,Inovácie máme v DNA. Nespočetne veľakrát sme spôsobili revolúciu v tomto odvetví a túžime aj naďalej zohrávať túto kľúčovú úlohu pri formovaní budúcnosti tohto odvetvia.

Ústredným prvkom inovácií spoločnosti Motorola je laboratórium Motorola 312 Labs. Motorola 312 Labs, predstavená v roku 2021, je autorizovaná inovačná skupina v rámci produktovej organizácie spoločnosti Motorola, ktorú tvoria globálni odborníci na výskum, dizajn a inžinierstvo zameraní na vývoj prvých produktov svojho druhu.  Motorola 312 Labs je dôležitou súčasťou inovačnej cesty značky, ktorá pokračuje v posúvaní hraníc, ako mobilný zážitok pôsobí, vyzerá a funguje.

Značky: