Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po nie príliš vydarenom predchádzajúcom modeli HTC Desire 620 prichádza nový model s dostatočne výkonným hardvérom a veľmi pekným dizajnom. Láka na osvedčený dizajn, dvojfarebnú konštrukciu, podporu dvoch SIM kariet a používateľské prostredie HTC Sense so známymi softvérovými vychytávkami.

Jedná sa o model s päťpalcovým displejom, vďaka čomu je použiteľný aj pre ženy. Telo smartfónu je plastové a zadná časť úplne hladká. Pútavé lemovanie ukrýva na pravej strane ovládač hlasitosti a zámok displeja. Na ľavej bočnej hrane telefónu sa nachádzajú sloty na karty SIM a pamäťovú kartu. Dobre sa hodí do dlane, ale kvôli hladkému povrchu zadnej časti sa dosť šmýka, preto je lepšie dokúpiť si k nemu obal či puzdro.

Môže sa pochváliť štvorjadrovým 64-bitovým procesorom Qualcomm Snapdragon 410 v spolupráci s 1 GB RAM. Výrobca použil operačný systém Android vo verzii 5.1. Ako nadpriemer možno hodnotiť aj multimediálnu výbavu tohto smartfónu. Zadný fotoaparát disponuje úctyhodným rozlíšením 13 Mpx a predný má 5 Mpx. Milým prekvapením je jednoduchá práca s aplikáciou, pomerne kvalitné snímky a rýchle reakcie pri fotení. Nielen zadná, ale aj predná kamera zvládne zachytávať full HD video pri frekvencii 30 FPS, čo z nej robí tiež veľmi použiteľný nástroj na zachytenie tých správnych momentov. Toto určite najviac ocenia všetci nadšenci fotografovania.

Na druhej strane „slabinou“ smartfónu je absencia technológií 4G LTE a NFC a tiež chýbajú aj technológie proti poškriabaniu displeja, preto je nevyhnutné chrániť displej ochrannou fóliou. Má však veľký potenciál stať sa dobrým multimediálnym spoločníkom. I keď má niekoľko chybičiek „krásy“, ale určite môže byť šikovným pomocníkom vďaka svojim silným stránkam a prednostiam.

Prednosti

+ kovové telo so zaujímavým dizajnom
+špecifikácia Dual SIM
+aktuálny Android s nadstavbou Sense
+vylepšený fotoaparát
+päťpalcový displej
+dostatočný úložný priestor

Nedostatky

-priemerná výdrž batérie a jej nevyberateľnosť
-šmykľavosť hladkého povrchu zadnej časti
-absencia IPS, 4G LTE a NFC
-vysoká úroveň odlesku displeja

Značky: