Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na konferencii Huawei Connect 2019 v čínskom Šanghaji predstavila technologická spoločnosť Huawei niekoľko zaujímavých noviniek.

Technologické vychytávky spoločnosti Huawei sú zamerané na vývoj a podporu riešení umelej inteligencie, umožňujú prepojenie internetu vecí (IoT) a ponúkajú riešenia vhodné pre komplikované ekosystémy. Nová technológia už teraz prekonáva doterajšie svetové benchmarky umelej inteligencie.

Umelá inteligencia ako budúcnosť

Novinky predstavené na Huawei Connect 2019 vysielajú do sveta jasnú správu o budúcnosti umelej inteligencie. Spoločnosť navyše pridáva svoj odhad na najbližších päť rokov: výpočtová sila využívaná pre umelú inteligenciu bude predstavovať až 80 % celkového výpočtového výkonu dostupného na globálnej úrovni.

Podľa zástupcov Huawei sa spoločnosť opäť priblížila k dlhodobému cieľu preklenúť aktuálnu „technologickú priepasť“ medzi technologickým a komerčným využitím umelej inteligencie.

Budúcnosť výpočtových systémov vytvára trh s objemom viac ako dva bilióny dolárov. Budeme pokračovať v strategických investíciách, posunieme hranice inovácií technológií, budeme investovať do procesorov prispôsobených potrebám rôznych strán, pričom zachováme jasné obchodné stratégie a otvorený ekosystém,“ uviedol viceprezident Huawei Ken Hu na margo dlhodobých cieľov spoločnosti Huawei.

Kľúčové novinky, ktoré priniesol Huawei Connect 2019:

  • Atlas 900 – platforma, ktorá je novou vlajkovou loďou vo vývoji umelej inteligencie, ktorej sa spoločnosť dlhodobo intenzívne venuje. Cieľom platformy je priniesť nové možnosti do rôznych oblastí vedeckého výskumu a podnikateľských inovácií. Príkladom je astronómia, predpovede počasia, autonómne vozidlá či ropné prieskumy.
  • 43 nových cloudových služieb umelej inteligencie, ktoré sú poháňané procesormi Ascend, ktoré spoločnosť na trh uviedla iba minulý mesiac. Tieto služby by mali pomôcť dosiahnuť „uvoľnenie vynikajúceho výpočtového výkonu a umožnenie inkluzívnej umelej inteligencie“.
  • OceanStor Dorado – nová generácia inteligentného úložiska založená na procesoroch Kunpeng a Ascend, ktorá umožňuje 20 miliónov vstupno-výstupných operácií za sekundu (IOPS) a znižuje latenciu s presnosťou 0,1 ms. Vďaka plne prepojenej a vysoko spoľahlivej architektúre SmartMatrix je navyše zaistený hladký chod aplikácií a zálohovanie v prípade zlyhania ovládača. Okrem toho, na základe schopností strojového učenia sa procesora Ascend 310 AI, sa miera prístupu k vyrovnávacej pamäti na čítanie zlepšuje o 50%.

Medzi ďalšie novinky patria taktiež tri inteligentné riešenia pre konvergovanú dátovú infraštruktúru poháňanú procesormi AscendKunpeng, trojvrstvová architektúra umelej inteligencie založená na produktovej rade Engine AI Turbo, autonómny systém riadenia siete iMaster NCE a prvá platforma umelej inteligencie iMaster NAIE v priemysle, či Huawei OptiXtrans DC908, prvý produkt v oblasti inteligentného prepojenia dátových centier.

Okrem toho spoločnosť predstavila inteligentné riešenie kampusových ekosystémov pre podnikových zákazníkov HiCampus, ktoré je plne prepojiteľné, konvergované a otvorené. HiCampus teda ponúka nielen možnosť kompletného prepojenia všetkých domén či služieb v daných doménach, ale aj spája 10 nových technológií ako sú umelá inteligencia (AI), veľké dáta a internet vecí (IoT). Riešenie je schopné akumulovať stovky ďalších služieb ako sú podnikové aktíva, integračné prostriedky a dátové prostriedky. Platforma je navyše plne otvorená a tak vytvára výkonné prostredie na vývoj aplikácií, ktoré pomáha zákazníkom a partnerom dosiahnuť agilné inovácie.