Huawei nano pamäťová karta je nový typ externého úložiska, ktorý v niektorých telefónoch nahrádza obľúbené microSD karty. Nano pamäťové karty sa takisto označujú aj pojmom NM karta a aktuálne ich podporujú iba smartfóny radu Huawei Mate 20 s výnimkou modelu lite.

Dá sa očakávať, že tento typ externého úložiska bude podporovať aj vlajková loď Huawei P30. Hlavnou výhodou NM kariet je ich veľkosť. Sú menšie ako tradičné microSD karty a rozmerovo vyzerajú totožne ako nano SIM karty. Výrobca telefónu môže vďaka tomu vyrobiť menšiu šachtu a používateľovi dať na výber, či bude používať dve nano SIM karty alebo jednu nano SIM kartu a jednu nano pamäťovú kartu.

NM karta ponúka prenosové rýchlosti na úrovni microSD kariet štandardu UHS-I U3. Počas testovania sme namerali priemernú rýchlosť zápisu na úrovni 78 MB/s a čítania na úrovni 72 MB/s. NM kartu aktuálne vyrába iba Huawei. Na Slovensku je v predaji 128 GB verzia a tiež aj USB čítačka (27,96 €), aby ste s kartou mohli pracovať aj na počítači.

Cena: 85,90 EUR

Zapožičal: Huawei

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit