Huawei má ďalšiu sériu smartfónov, tento prichádza so štyrmi fotoaparátmi a lákavou cenou.

Najnovší model z radu P prináša užívateľské rozhranie pre umelú inteligenciu EMUI 8.0 postavené na operačnom systéme Android 8.0 a FullView displej. Vďaka unikátnemu skrášľovaciemu algoritmu pri selfie, fotografovaniu gestom a mnohým iným funkciám padne do rúk najmä mladým používateľom.

Uhlopriečka displeja je 5,65“ a rozlíšenie 1080 × 2160. Ide teda o nový pomer strán 18:9. Smartfón sa lepšie drží v ruke vďaka 2.5D ochrannému sklu a ponúka väčšiu plochu na zobrazenie obsahu. Pri najnovšom modeli predstavuje tenké kovové telo, hladký a rovný povrch zadnej časti a tri antény vizuálne ukryté bez kompromisov v prenose signálu.

Inžinieri vybavili Huawei P smart sofistikovanými technológiami – prispôsobením veľkosti a polohy kovového batériového krytu, kovových častí predného krytu a vhodným párovaním antén dosiahli rovnaký výkon a spoľahlivosť aj pri polovičnom zmenšení priestoru.

Inteligentné skrášlenie a fotenie gestom

Vo výbave je duálny fotoaparát 13 Mpx + 2 Mpx, v kombinácii s najnovšími fotofunkciami. Nechýba bokeh efekt (efekt rozostrenia pozadia), portrétový selfie mód, funkcia Smart Face Beauty pre inteligentné skrášlenie tváre či fotografovanie gestom.

Huawei hardvérový bokeh efekt má až 16-úrovňové rozostrenie snímky. V kombinácii s dlhou uzávierkou urobí každú fotku expresívnejšou a hĺbka záberu sa približuje k 3D.

Zadný fotoaparát 13 Mpx + 2 Mpx s citlivým snímačom s vysokou presnosťou a novou technológiou PDAF pre zaostrovanie v reálnom čase, dokonale zachytí dynamické momenty rýchlejšie a presnejšie.

Nový model navyše zaručuje slušnú kvalitu fotografií aj pri nepriaznivých podmienkach vďaka vlastnému obrazovému procesoru Hisilicon s rozšíreným farebným podaním a redukciou šumu. Ruku k dielu pridáva aj päť skupín precízne spracovaných šošoviek, vďaka čomu budú snímky za zlých svetelných podmienok jasnejšie a čistejšie.

Predný 8 Mpx fotoaparát zas podporuje portrétny mód a na základe skúseností z predošlých produktov rozpozná ľudskú tvár a dokonca aj pohlavie. Spolu s automatickou optimalizáciou farieb, typickou pre Huawei, prispieva k dokonalej úprave pleti vo viacerých stupňoch intenzity.

Používateľské pohodlie s EMUI 8.0. a Kirin 659

Používateľské rozhranie EMUI 8.0. v spojení s hardvérovým vybavením, ktoré dokáže spracovávať masívne objemy informácií, je doteraz najlepším operačným systémom na svete.

S podporou procesora Kirin 659, strojového učenia a inteligentného vnímania sa zariadenie naučí zvyky používateľa, je schopné predpokladať jeho správanie a vhodne vyladiť úlohy pre procesor. Napríklad tak, že zabezpečí predbežné spustenie konkrétnej aplikácie, aby s ňou mohol človek pracovať v predpokladanom čase a bez čakania.

Prostredie EMUI rieši aj častý problém postupného spomaľovania androidových mobilných zariadení. Najnovší systém spracovania požiadaviek nenápadne čistí a redukuje fragmentáciu disku na pozadí, aby mohol smartfón fungovať aj naďalej rýchlo.

K rýchlosti prispieva tiež pomocný procesor i5 mini-core. Nepretržité dátové toky na pozadí, napríklad pri meraní krokov, vzdialenosti a polohy cez GPS, ovplyvnia spotrebu vďaka nemu len nepatrne a odozva zariadenia pri bežnom používaní sa nespomalí.

Zabezpečenie odtlačkom prsta so zvýšeným výkonom

Technológia Fingerprint 4.0 rozpozná odtlačok do 0,3 sekundy a odmietnutie pravého odtlačku nastane len v menej než 2 % prípadov. Riziko vpustenia neautorizovanej osoby po priložení prstu na snímač je v prípade tejto technológie len 1:50 000.

Okrem toho sa snímač odtlačkov prstov dá použiť v ďalších aplikáciách, napríklad na listovanie v galérii, zastavenie budíka či nasnímanie fotografie. Podobne ako pri iných smartfónoch je multifunkčný.

Vo výbave je integrovaná 3000 mAh batéria, ktorej výdrž monitoruje inteligentný šetrič Power-saving 6.0

Model Huawei P smart je na Slovensku dostupný v uvádzacej cene 239 Eur od 1. februára v predajniach operátora Orange. Následne si ho môžete zakúpiť v O2 a v maloobchodných predajniach od polovice februára, alebo v Telekome od 1. marca 2018.

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Huawei ukáže svoju novú vlajkovú loď koncom marca

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.