Vďaka tomuto riešeniu smartfón neobsahuje žiaden výrez v displeji.

Model Huawei P smart Z dostal do výbavy 16 Mpx selfie fotoaparát, ktorý sa vysúva z tela telefónu a neukrajuje tak žiadne miesto z displeja. Okrem toho sa novinka môže pochváliť výkonným čipsetom strednej triedy Kirin 710F, veľkou kapacitou batérie či umelou inteligenciou.

Dostatok výkonu a celodenná výdrž

P smart Z kombinuje pokročilé technológie s dostupnou cenou. Prístroj je poháňaný výkonným a vylepšeným 12nm osemjadrovým procesorom (4 × Cortex A73 2.2 GHz + 4 × Cortex A53 1.7 GHz). Oproti predchádzajúcej generácii je o 30 % rýchlejší, no zároveň aj úspornejší. V kombinácii so vstavanou batériou s kapacitou 4000 mAh a funkciou inteligentnej spotreby podáva smartfón špičkový výkon po celý deň.

Novinka beží na nadstavbe EMUI 9.0 s jednoduchým interaktívnym dizajnom a ponúka množstvo inteligentných funkcií. Pamäťová výbava smartfónu je 4 + 64 GB, ktorú možno jednoducho rozšíriť pomocou pamäťovej karty MicroSD až do kapacity 512 GB.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Displej bez obmedzení

Smartfón sa môže pochváliť Ultra FullView displejom o veľkosti 6,59-palca, ktorý neobsahuje žiadny výrez. Full HD displej s rozlíšením 2340 × 1080 pixelov a pomerom strán 19,5:9 zaberá až 91 % plochy celého smartfónu. Umožňuje pohodlné sledovanie videí, čítanie elektronických kníh či hranie hier.

Model P smart Z je tiež vybavený komfortným režimom pre redukciu škodlivého modrého svetla. Ten zabráni nadmernému namáhaniu očí a predchádza ich únave. Funkcia bola podrobená dôslednému testovaniu a je certifikovaná spoločnosťou TÜV Rheinland.

Revolučný pop-up fotoaparát

Najvýraznejším prvkom novinky od Huawei je automatický pop-up fotoaparát, ktorý sa ako periskop vysunie vo chvíli, keď prepnete na režim selfie. Tento dizajn rieši problematiku umiestnenia predného fotoaparátu do výrezov či dier v displeji.

Vysunutie zaberie iba sekundu, aby nebránilo okamžitému zvečneniu spontánnych momentiek. Pop-up technológia prešla náročnými záťažovými testami. Výsledky potvrdzujú, že mechanizmus bez problémov zvláda viac ako 100 000 opakovaných vysunutí. Zariadenie tiež samo detekuje situáciu voľného pádu a v takom prípade automaticky objektív zasunie.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Umelá inteligencia nielen pre vlajkové lode

Hlavný fotoaparát s umelou inteligenciou (AI) sa skladá z dvoch objektívov s rozlíšením 16 Mpx a 2 Mpx. Primárna šošovka navyše obsahuje špeciálne 6P sklo, vďaka ktorému smartfón zachytí ešte viac svetla a zvyšuje čistotu obrazu.

Predný 16 Mpx fotoaparát je poháňaný umelou inteligenciou a dokáže rozpoznať 8 rôznych scenárov, podľa ktorých sám nastaví mieru vylepšenia. Štýlová novinka ponúka aj 3D vylepšenia selfies, ktoré sa postará o úpravu svetelných efektov.

Cena a dostupnosť

Huawei P smart Z je na slovenskom trhu dostupný od 1. augusta u maloobchodných predajcov a u operátora O2. Operátor Orange ho zaradí do ponuky 8. augusta. Smartfón príde na trh v troch farebných prevedeniach – Midnight Black, Sapphire Blue a tiež v prevedení Emerald Green. Odporúčaná maloobchodná cena modelu P smart Z je 269 eur.

Zdroj: Huawei

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.