Huawei P20 Pro má na zadnej strane jedinečný trojitý fotoaparát.

Sústava fotoaparátov je tvorená hlavným 40 Mpx RGB snímačom, 20 Mpx monochromatickým a 8 Mpx teleobjektívom. Po hĺbkovom preskúmaní útrob zariadenia, spoločnosť iFixit uvádza, že všetky tri objektívy využívajú optickú stabilizáciu OIS. Tá má za úlohu eliminovať otrasy, ktoré sú hlavne pri nočných snímkach priam nežiadúce.

Huawei sa oficiálne vyjadril, že OIS využíva iba 8 Mpx kamera, pričom ostatné dve sa spoliehajú na AI spracovanie obrazu, ktoré Huawei propaguje aj na svojej stránke. Spoločnosť iFixit tvrdí, že všetky tri objektívy využívajú plávajúce šošovky, ktoré potvrdzujú prítomnosť OIS.

Čo AI v Huawei P20 PRO dokáže? Vie pracovať s prediktívnym ostrením, vie pridať rôzne filtre, ako napríklad bokeh efekt a automaticky nastaviť fotoaparát pre 19 rôznych scén.

Spoločnosť iFixit nás v tomto smere potešila, až pokým sa nezamerala na jednoduchosť výmeny displeja. V tomto prípade už body výrazne klesali a Huawei P20 Pro dostal iba 4 body z 10, nakoľko pri lepených spojoch boli použité až dve vrstvy lepidla. Tie v prípade rozoberania zariadenia vôbec technikom prácu neuľahčia. Pomerne ťažko sa dá dostať aj k batérii.

Pokiaľ sa ale technik dostane do vnútra, malo by ísť všetko už pomerne ľahko. Huawei P20 Pro totiž využíva modulárne súčasti.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 20 prešiel testom Antutu. Konkurenciu nechal ďaleko za sebou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.