V predaji bude v Británii a v ďalších európskych krajinách.

Huawei oznámil nový smartfón strednej triedy, model Huawei P30 lite New Edition. Ide o novú verziu minuloročného bestselleru a obsahuje aj predinštalované Google služby. Na správu upozornil portál Huawei Central.

Vynovený model P30 lite je prakticky na nerozoznanie od pôvodnej verzie. Odlišuje sa iba veľkosťou operačnej pamäte a úložiska – novinka dostala upgrade zo 4 GB RAM / 128 GB na 6 GB RAM / 256 GB.

Ostatné parametre, dizajn a tiež aj predinštalovaný operačný systém Android 9 s nadstavbou EMUI 9.1 sa nezmenili. Práve vďaka tomu môže Huawei predávať smartfón P30 Lite New Edition s predinštalovanými Google službami.

Čínsky výrobca totiž stále nemôže licencovať služby od Google pre nové telefóny, avšak P30 lite New Edition je v podstate telefón, pre ktorý získal licenciu už v minulosti. A rozdielna konfigurácia úložiska a operačnej pamäte na tom nič nemení.

Huawei P30 lite New Edition bude v predaji v Británii od 15. januára 2020 za v prepočte 349 eur. Telefón bude v predaji aj v ďalších európskych krajinách. Slovenské zastúpenie Huawei nám potvrdilo, že u nás sa tento model predávať nebude.

Detailné informácie a dojmy z používania pôvodnej verzie P30 lite si môžete prečítať v našej recenzii.

Zdroj a titulná fotografia: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 lite: Tri fotoaparáty v strednej triede

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit