Interpreti by mohli byť prehľadnejší a zároveň si vybudujete ďalší návyk, prečo zostať na YouTube.

Zlúčenie kanálov je jednoznačne prínos v celkovom počte odoberaných zdrojov. Výhodu z toho budú mať najmä tí, ktorí používajú YouTube ako hudobný prehrávač a sledujú svojich obľúbených interpretov priamo na tejto platforme. Novinka sa týka používateľov bez rozdielu predplatného. Dostupná je teda pre všetky bežné účty, plošne na celý YouTube, ako aj pre tých, čo majú predplatné.

Interpret môže mať viac kanálov a tento postup vytvorí jednoduchšiu schému, ako sledovať jeho tvorbu. Zlúčením sa zároveň otvára nová možnosť pre tvorcov hudobných kanálov ako ešte jednoduchšie komunikovať so svojimi fanúšikmi. Interpreti zároveň získajú súpravu nástrojov špeciálne vytvorených pre interpretov, vrátane analytiky dát.

youtube hudobny kanalZdroj: Google

Princíp odoberania sa nijako nemení a rovnako pri vyhľadávaní hudby alebo iného obsahu pod oficiálnym interpretom budete vidieť možnosť kanál odoberať. Je to podobné ako doteraz a možno si na prvý pohľad zmeny ani nevšimnete. Novinka však zlúči niektorý obsah pod jeden kanál.

Táto zmena so sebou prináša aj ďalšie úpravy. Interpret môže mať kanál, ktorý si bude spravovať sám, no môže mať aj kanál poskytovaný partnerom, napríklad hudobným vydavateľstvom. Oficiálny kanál je označený ikonou noty a na základe tohto ho poznáte.

youtube hudobny kanalZdroj: Google

Neznamená to, že z YouTube zmiznú rôzne hudobné videoklipy či rôzne prerobenia týchto klipov v rámci vtipných videí alebo fanúšikovské či DJ mixy. Toto všetko zostáva, ak ale mal váš obľúbený hudobník svoje kanály vo väčšom počte, tak práve tieto budú zlúčené takpovediac pod jednu strechu.

Princíp sa podobá na hudobné služby ako Spotify alebo Deezer a je vidno, že YouTube chce priniesť lepší zážitok z počúvania hudby. Informácia, ktorú sme priviedli v úvode a týkala sa systému predplatného zostáva aj naďalej v pôvodnom znení. To znamená, že spôsob počúvania hudby napríklad na smartfóne sa nemení a možnosť prehrávať hudbu na pozadí majú len používatelia predplatného YouTube Premium.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.