Od začiatku pôsobenia sa nachádza v TOP 3 medzi hudobnými stanicami.

V sobotu 1. júna uplynie rok od spustenia TV kanálu, ktorý si okamžite našiel svojich fanúšikov naprieč všetkými vekovými kategóriami. TV Folklorika sa takmer okamžite po spustení stala najsledovanejším hudobným kanálom, dokonca s prekvapujúco výrazným náskokom. Aj po prirodzenom útlme prvotného záujmu ju mix hudobno-dokumentárneho obsahu s prehľadom udržal medzi TOP 3 medzi hudobnými stanicami.

Magio TV od Telekomu prišla s novým kanálom venovaným slovenskému folklóru a ľudovým tradíciám viac-menej v podobe experimentu, keďže podobný kanál v slovensko-českom priestore neexistoval.

Výsledky však výrazne prekonali očakávania a najmä počas víkendov a sviatočných dní dosahuje TV Folklorika „reach“ porovnateľný s plnoformátovými TV stranicami.

Sledovanosť ukázala, že folklór v žiadnom prípade nie je doménou staršej populácie a slovenského vidieka. Dokazuje to aj výrazný podiel mladých divákov a domácností z väčších miest. TV Folklorika nie je len hudobnou televíziou. Divákov dokázali prilákať aj relácie s dokumentárnym obsahom ako Moje korene, Remeslo má zlaté dno, Odetí do krásy, Vojvodina a podobne.

V druhom roku vysielania sa na TV Folklorika objavia aj relácie o ľudovej slovesnosti, ľudových múdrostiach a nárečiach ako aj pravidelné reportáže z najväčších slovenských folklórnych festivalov. Zároveň sa pripravujú nové časti relácii Moje korene s ikonami slovenského folklóru ako Juraj Kubánka, Vojtech Mailing, či prvý dirigent SĽUK-u Milan Novák.

Zdroj: Telekom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.