Služba Microsoft Teams nie je pravdepodobne tak úspešná, ako si výrobca myslel.

Microsoft sa rozhodol odstrániť ikonu Chat z hlavného panelu a ponecháva ikonu len pre Microsoft Teams. Táto služba sa objavila s príchodom Windows 11 a výrobca chcel pravdepodobne docieliť prechod používateľov či už Skypeu alebo iných platforiem na tento spôsob komunikácie. Služba by mohla uľahčiť chatovanie medzi používateľmi využívajúcich služby konta Live, nakoľko umožňovala synchronizovať uložené adresy v tomto účte. Išlo by napríklad o údaje z emailového klienta Pošta alebo Outlook.com.

Z nášho pohľadu sme nepredpovedali významné rozšírenie tejto funkcie, nakoľko sú používatelia zvyknutí na svoj spôsob komunikácie a to cez iné aplikácie. Tie si do operačného systému môžu jednoducho doinštalovať, alebo ich budú používať v smartfóne či v okne internetového prehliadača v systéme. Na mysli máme napríklad Messenger alebo WhatsApp.

V niektorých z ďalších vydaní tohto systému bude bezplatná aplikácia Microsoft Teams predvolene pripnutá na Paneli úloh a vystrieda spomenutú ikonu Chat. Bude sa dať rovnako odstrániť, buď pravým tlačidlom myši, alebo odinštalovaním z ponuky Štart. Aktuálne sa môžete stretnúť s tým, že je aplikácia Teams predinštalovaná v mnohých verziách Windows v závislosti od výrobcu počítača a jeho rozhodnutí integrovať aplikáciu, podobne ako pridáva iné aplikácie do vlastného inštalačného balíka.

windows nastavenia chatZdroj: TOUCHIT

Zdroj: Windows Central

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.