Infinix ZERO 40 5G je telefón určený na vlogovanie.

Spoločnosť Infinix tento rok predstavila hneď niekoľko zaujímavých smartfónov. Príkladom je aj model Note 40 Pro v 4G verzii, ktorý sme otestovali aj u nás v redakcii a zaujalo nás zameranie na nabíjanie v kombinácii s nízkou cenou. Teraz tak táto spoločnosť predstavila nový model, ktorý spadá do série ZERO 40. Ide o Infinix ZERO 40 5G, ktorý sa sústreďuje na natáčanie videí pričom výrobca uvádza, že ide o telefón určený na vlogovanie.

Infinix tento smartfón vytvoril v spolupráci so známou značkou GoPro, ktorá zaisťuje bezproblémové pripojenie telefónu vďaka programu Works with GoPro. Model dokáže natáčať 4K video na predný aj zadný fotoaparát a funkcia ProStable slúži na okamžitú stabilizáciu videa. Hlavný snímač fotoaparátu má 108 Mpx a dopĺňa ho 50 Mpx ultraširokouhlý snímač spolu s 2 Mpx hĺbkovým snímačom. ProStable je pritom možné využívať v prípade všetkých snímačov.

Infinix ZERO 40 5GZdroj: Infinix
Infinix ZERO 40 5G

Displej má veľkosť 6,78″ a ide o zakrivený AMOLED s podporou až 144 Hz obnovovacej frekvencie. O ochranu displeja sa stará Corning Gorilla Glass 5. Operačný systém v prípade ZERO 40 5G je Android 14 a Infinix sľubuje aktualizáciu na Android 16 a tiež tri roky bezpečnostných záplat. O výkon smartfónu sa stará MediaTek Dimensity 8200 Ultimate a maximálnou pamäťovou konfiguráciou je 12 + 512 GB. Vo výbave nechýba ani 50 Mpx selfie fotoaparát a Infinix uvádza, že vlog môžete vytvoriť spustením jedného tlačidla. Telefón sa tak skutočne sústreďuje najmä na video a prepojenie s GoPro zariadeniami je tomu dôkazom.

Veľká výdrž batérie s kapacitou 5000 mAh zaistí to, že natáčanie videí bude skutočne bezproblémové. Telefón navyše podporuje aj 45 W nabíjanie. Infinix ZERO 40 5G je smartfón určený najmä pre mladých, čo dokazuje aj zaujímavý dizajn v niekoľkých farbách, fialovej Violet Garden, ružovkastej Blossom Glow a modrej Misty Aqua.

O cene a dostupnosti smartfónu pre český a slovenský trh bude Infinix ešte informovať. Ak však plánujete kúpu elegantného telefónu ako stvoreného na vlogovanie, ZERO 40 5G je zaujímavým kúskom na trhu.

Zdroj: Infinix

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.