Instagram Direct získava nové možnosti prehrávania, aby mohol lepšie konkurovať Snapchatu.

Instagram plánuje predstaviť niekoľko nových funkcií pre Direct, ktoré majú dopomôcť k tomu, aby aplikácia bola konkurencieschopnejšia medzi chatovacími aplikáciami. Ak ste už používali aplikáciu Instagram Direct, tak pravdepodobne viete čo prináša. Ale pokiaľ Direct aplikáciu nepoznáte, tak prinášame rýchly prehľad.

V aplikácii Instagram Direct pribudla aktuálne nová možnosť pomocou ktorej sa môžete rozhodnúť, čo sa udeje s prijatými správami skôr, ako úplne zmiznú. Na rozdiel od aplikácie Snapchat, ktorá umožňuje používateľom prehrávanie fotografií a videozáznamov bez možnosti meniť túto funkciu.

Direct po novom umožní poslať fotografiu, alebo video a rozhodnúť sa, či si ju môže príjemca prezrieť raz, prehrať ju dočasne pokým nezmizne, alebo ponechať trvalé zobrazenie miniatúr v denníku chatu.

Podľa predstaviteľov Instagramu majú tieto zmeny ponúknuť používateľom väčšiu kontrolu nad tým, čo zdieľajú s priateľmi. Niektoré obrázky sú určené iba na jedno zobrazenie, pokým ostatné môžu zostať v chate dlhšie. Nové možnosti rozhovoru by mali byť k dispozícii pre niektorých používateľov od chvíle, keď ich Instagram odprezentoval minulý mesiac.

Samotná aplikácia Direct by mala odbremeniť čoraz viac rozrastajúci sa Instagram a postupne chat presmerovať do aplikácie Direct.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Instagram začal testovať novú samostatnú aplikáciu pre správy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.