Je možné, že na Instagrame pribudne nová funkcia. Ako sociálna sieť potvrdila pre TechCruch.com, v súčasnosti ju testuje.

Ide o repostovanie, teda prezdieľanie príspevkov iných používateľov na vlastnej časovej osi. Nie je to žiadna prevratná novinka, táto funkcia je bežná na Facebooku či Twitteri, kde ide o tzv. retweety. Na Instagrame však táto možnosť zatiaľ chýba, bolo možné zdieľať verejné príspevky len do svojho Instagram Story, alebo cez priame správy. Existujú však aplikácie tretích strán, ktoré toto obmedzenie obchádzajú.

Ako sa pre Techcruch.com vyjadril hovorca materskej spoločnosti Meta, možnosť opätovného zdieľania na časovej osi v Instagrame skúmajú a čoskoro ju plánujú otestovať na malom počte ľudí. Dôvodom podľa neho je, aby sa používatelia mohli podeliť o to, čo ich zaujme a aby pôvodní tvorcovia príslušného obsahu boli za svoju prácu ocenení. Objavili sa ale aj názory, že nová funkcia môže poslúžiť na aktívnejšie šírenie neželaného obsahu a ešte viac zahltí sieť.

Novú funkciu si podľa portálu všimol konzultant v oblasti sociálnych médií Matt Navarra, ktorý aj zverejnil snímku obrazovky s novou možnosťou Repost. Zdá sa, že používatelia budú mať možnosť pridať pri prezdieľaní cudzieho príspevku aj vlastný komentár.

Zatiaľ nie je známe, kedy Instagram túto funkciu spustí v reálnej prevádzke a či napokon k takémuto kroku vôbec pristúpi.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TechCrunch.com

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.