Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Instantné fotoaparáty umožňujú vytlačiť urobené snímky behom pár minút. Niektoré modely naviac ukladajú zábery na pamäťovú kartu. S fotoaparátmi tak zažijete veľa zábavy nielen na dovolenkách, festivaloch a večierkoch.

„Predaje instantných fotoaparátov vzrástli tento rok v lete oproti vlaňajšku približne o tretinu. Ich obľuba je stále väčšia a očakávame, že budú tento rok tiež hitom medzi vianočnými darčekmi. Záujem je hlavne o modely s dotykovým displejom. Tie umožňujú pohodlne vybrať záber, ktorý chceme vytlačiť,“ opisuje Iva Pavlousková, tlačová hovorkyňa spoločnosti Datart.

Instantné fotoaparáty dokážu behom chvíľky vytlačiť zaznamenanú fotografiu a zhmotniť tak navždy vašu spomienku. „Ideálne sú pre deti a teenagerov. Ocenia, že majú fotografiu k dispozícii hneď a navyše sú na trhu tiež fotopapiere so špeciálnym orámovaním „Mimoni“ alebo „Hello Kitty“, ktoré deti milujú. Teenageri ich využijú aj na koncertoch, kde sa vyfotia so svojím idolom a hneď si nechajú snímku podpísať,“ dopĺňa Iva Pavlousková.

Fotopapiere pre instantné fotoaparáty sú odolné proti rozmazaniu, vode i roztrhnutiu. Instantné fotoaparáty sú preto vhodné ako na dovolenke, tak i na večierkoch alebo napríklad festivaloch.

Produktové tipy:

FUJI Instax Mini 8 Minion

Fujifilm Instax Mini 8 je fotoaparát polaroidného typu, ktorý dokáže okamžite vytlačiť fotografiu s rozmermi 86 × 54 mm po stlačení spúšte. Štyri expozičné režimy umožňujú ovplyvniť clonu v rozmedzí F12,7-32. Expozičný čas je pevne nastavený na 1/60 sekundy. Automatický blesk má dosah až 2,7 m.

Mini 8 Minion je špeciálnou edíciou inšpirovanou animovaným filmom Mimoni.

Cena je 109 €.

FUJIFILM Instax MINI 70

Disponuje objektívom Fujinon 60 mm so svetelnosťou f12,7, automatickým bleskom a funkciou ostrenia. Vyvoláva fotografie vo veľkosti 62 × 46 mm. Iste oceníte možnosť voľby z 3 režimov: makro pre detailné fotenie predmetov, krajinu pre fotenie panorám a selfie. Na prednej strane je zrkadlo pre kontrolu selfies. Pre fotenie skupinky ľudí môžete využiť samospúšť. Napájanie je batériami typu CR2. Fotoaparát je k dispozícii v niekoľkých atraktívnych farbách.

Cena je od 98,90 €. 

POLAROID Snap

Je vybavený objektívom 3,4 mm f/2,8 a vstavaným bleskom. Fotografie majú rozmery 50 x 90 mm a slúžia zároveň ako samolepky. Zadná strana obsahuje samolepiaca vrstvu. Snímky s rozlíšením 10 Mpx môžete rovno vytlačiť a navyše ukladať na pamäťovú kartu typu micro SD. Iste oceníte časovač na robenie selfie, technológiu tlače ZINK Zero Ink, vďaka ktorej vytlačíte všetky fotky so sýtymi a krásnymi farbami, voľbu typu rámčeku alebo 3 režimy fotografií – farebný, čiernobiely, vintage sépia. Fotoaparát je ponúkaný v niekoľkých farebných variantoch.

Cena je od 147,90 €.