Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platba za mýto v šiestich krajinách Európy, základná i pokročilá telematika a jednoduchá inštalácia – to všetko ponúka riešenie EVA od Eurowagu.

Integrované riešenie EVA, ktoré spoločnosť Eurowag ponúka ako súčasť svojich komplexných služieb dopravcom, zvládne naozaj veľa. Palubná jednotka, sotva dvakrát väčšia než mobil, umožňuje elektronickú platbu za mýto, prostredníctvom inteligentnej telematiky zjednodušuje správu vozidla i celej flotily a v neposlednom rade disponuje vyspelým systémom ochrany proti krádežiam paliva.

Asi najoceňovanejšou funkciou integrovaného riešenia EVA (skratka z anglických slov Enhanced Vehicle Assistant) je certifikácia európskej služby elektronického mýta (EETS) pre šesť európskych krajín. Prostredníctvom jedinej palubnej jednotky tak možno platiť za mýto v Nemecku, Poľsku, Maďarsku, Belgicku, Rakúsku a v Českej republike, na niektorých mostoch a tiež na súkromných poľských diaľniciach A1 a A4. Už tento rok okrem toho pribudnú ďalšie tri krajiny: Slovensko, Španielsko a Portugalsko. Mýtne pokrytie je pritom pre dopravné spoločnosti kľúčové.

Jednoduché ovládanie a správa mýtnych platieb

Práca so systémom EVA, ktorý zahŕňa palubnú jednotku, výkonný softvér a vzdialenú správu pomocou používateľského účtu, je veľmi jednoduchá, či už pre vodičov, dispečerov alebo majiteľov flotíl. Samotná palubná jednotka sa veľmi jednoducho inštaluje štýlom Plug and Play. Stačí ju umiestniť na čelné sklo vozidla tak, aby nebránila vo výhľade, pripojiť do 12/24 V zásuvky a potvrdiť údaje o vozidle. Intuitívne a prehľadné je aj samotné používateľské rozhranie jednotky, ktoré ponúka celkom 17 jazykov.

Zákazník môže skontrolovať zakúpené domény (t. j. krajiny, v ktorých má aktivovanú platbu za mýto) vo svojom účte na klientskom portáli Eurowag. Tu má tiež možnosť jednoducho doménu pridať – stačí, aby vo svojom používateľskom účte upravil údaje pre konkrétne vozidlá. Eurowag ponúka svojim zákazníkom praktickú fakturáciu za platby mýta tzv. post-pay režim (platba na faktúru). To znamená, že netreba riešiť predplácanie služieb a kontrolovať, či je na zákazníckom účte dostatok finančných prostriedkov.

Tento rok plánujeme pridať ďalšie tri krajiny: Slovensko, Španielsko a Portugalsko. Pre Slovensko sme už navyše spustili možnosť predregistrácie,“ hovorí Ivana Lang, Toll Product manager spoločnosti Eurowag.

Telematika šetrí prácu a peniaze

Integrované riešenie EVA od Eurowagu zákazníkom výrazne zjednodušuje administráciu mýtnych platieb. Šetrí tak čas, kapacity, a veľmi často aj nervy ich zamestnancov. A pretože Eurowag funguje pre svojich zákazníkov z radov dopravcov ako one-stop shop, ponúka i mnoho ďalších služieb – napríklad palivové karty, platobné karty pre vodičov, finančné a daňové služby a v neposlednom rade zmienenú správu flotily prostredníctvom telematických nástrojov.

Inštalácia určitých telematických služieb si síce vyžaduje odbornú asistenciu pracovníka Eurowagu, no výsledky stoja za to. Telematika systému EVA ponúka napríklad sledovanie polohy vozidla v reálnom čase, plánovanie trás, evidenciu času jazdy a prestojov, analýzu správania vodiča, presné CAN BUS dáta, sťahovanie dát z tachografu na diaľku, kontrolu zákonných limitov pre čas jazdy alebo pokročilý systém ochrany proti krádežiam paliva FuelGuard.

Patentovaná technológia FuelGuard, ktorá je bezplatnou súčasťou jednotky EVA, porovnáva, či použitie palivovej karty súhlasí so skutočnou polohou vozidla. Ak sa miesto platby za palivo a lokalita vozidla líšia, systém platbu paliva nepovolí. To môže majiteľovi flotily ušetriť značné peniaze – priemerná strata pri palivovej krádeži je približne 1200 eur.

Integrované riešenie EVA svojimi funkciami zjednodušuje a zefektívňuje prácu vodičom, dispečerom a majiteľom flotíl. Kým  tí skôr menovaní ocenia, že im EVA ušetrí papierovanie a automaticky vytvorí správu o jazde, dispečerom pomôže s plánovaním trás a sledovaním flotily v reálnom čase. Majiteľom flotíl usporí systém EVA náklady na palivo a údržbu, a to vďaka skráteniu času prestojov, úspornejším trasám i ďalším inteligentným funkciám, ktoré ponúka.Viac informácií o integrovanom riešení EVA a jednoduchej platbe mýta naprieč európskymi štátmi nájdete na stránkach spoločnosti Eurowag. Záujemcovia o palubnú jednotku EVA s certifikáciou EETS sa môžu registrovať tu.

Značky: