Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung rozširuje svoj rad domácich spotrebičov Bespoke o nový osviežovač oblečenia AirDresser a začína ho predávať na Slovensku a v Česku. Medzi jeho prednosti patrí možnosť nastavenia na mieru a inteligentné funkcie, vďaka ktorým likviduje 99,9 % bežných baktérií a vírusov a odstraňuje pachy.

Zdroj: Samsung

Samsung predstavil nový osviežovač oblečenia Bespoke AirDresser. Vôbec po prvýkrát sa táto novinka začína predávať aj na slovenskom trhu, a to v rámci radu domácich spotrebičov Bespoke. Svojím moderným dizajnom sa hodí do každej domácnosti a ponúka vynikajúce inteligentné funkcie. AirDresser je na Slovensku dostupný zatiaľ iba v prevedení Crystal Mirror (zrkadlové dvierka) v šírke 44,5 cm pre 3 kusy oblečenia. Jeho odporúčaná maloobchodná cena je 1999 € a záujemcovia si ho môžu kúpiť na oficiálnom e-shope samsung.sk alebo u vybraných predajcov elektroniky.

Vďaka smart technológii dokáže Samsung Bespoke AirDresser pri osviežovaní oblečenia odstrániť prach, až 99 % zápachu[2] aj škodlivé mikroorganizmy. Navyše oblečenie vyrovná, aby nepôsobilo pokrčene. V čase, keď po celom svete rastie význam starostlivosti o zdravie aj o osobnú pohodu, prichádza toto elegantné a inteligentné zariadenie ako na zavolanie.

„Zdravotná starostlivosť a hygiena sa pre mnohých ľudí stáva prioritou číslo jeden a Samsung vďaka modelu Bespoke AirDresser ponúka skvelý spôsob, ako si osviežiť oblečenie a odstrániť z neho čokoľvek škodlivé,“ vysvetľuje Hyesoon Yang, viceprezident a riaditeľ oddelenia starostlivosti o zákazníkov v divízií digitálnych domácich spotrebičov Samsung Electronics. „Okrem toho AirDresser odstraňuje nepríjemný zápach, ktorý sa do oblečenia dostáva v čistiarni, a bráni jeho vytváraniu aj do budúcnosti.“

Vždy svieže ako zo škatuľky bez vírusov, baktérií aj zápachu

Aby bolo oblečenie svieže a vždy pripravené na akúkoľvek príležitosť, je Bespoke AirDresser vybavený funkciou Sanitize. Tá k čisteniu využíva výkonnú parnú trysku (systém JetSteam). Para o vysokej teplote preniká hlboko do látky, a okrem osvieženia tiež likviduje 99,9 % bežných baktérií a vírusov a ničí 100 % domácich roztočov[3]. Týmto spôsobom možno ošetrovať okrem oblečenia aj posteľnú bielizeň alebo dokonca dojčenskú výbavu a plyšové hračky.

Bespoke AirDresser okrem toho používa aj deodoračný filter, ktorý odstraňuje 99 % zápachu spôsobeného potom, tabakom či jedlom. Filter je keramický a funguje veľmi účinne aj vo vlhku či za mokra. Rozkladá častice, ktoré zápach spôsobujú, a tým zabraňuje tomu, aby sa nežiaduce pachy akumulovali v prístroji.

Pochvalu si nepochybne zaslúži aj technológia Wrinkle Care, vďaka ktorej osviežovač Bespoke AirDresser dokáže pomocou už spomínaného systému JetSteam a vzduchovej trysky JetAir vyrovnať pokrčené oblečenie.

Inteligentné funkcie šetria čas aj energiu

Vďaka osviežovaču Bespoke AirDresser je starostlivosť o oblečenie jednoduchšia a pohodlnejšia, ale to nie je všetko – prístroj sa dokáže automaticky prispôsobiť vášmu životnému štýlu. Vďaka umelej inteligencii (funkcia AI Control) si osviežovač zapamätá vaše zvyky[4] (napr. najčastejšie používané cykly) a vy potom nemusíte dlho nastavovať prevádzku v menu, pretože vám prístroj prednostne ponúkne obľúbené nastavenia. A ak vlastníte aj smart práčku od Samsungu, môžete ju k osviežovaču pripojiť prostredníctvom aplikácie SmartThings a práčka vám navrhne optimálny sušiaci režim na základe práve ukončeného pracieho cyklu[5].

Umelá inteligencia sa uplatní aj potom, čo prístroj dokončí vlastné čistenie. Na vnútornej strane dverí sa nachádza senzor vlhkosti, ktorý priebežne meria vlhkosť oblečenia a podľa toho inteligentne skracuje dobu sušenia. Všetko oblečenie sa teda usuší v najkratšom možnom čase.

Pohodlné čistenie dlhších kusov oblečenia

Či už aktuálne nosíte mohutné zimné kabáty alebo dlhé rozviate letné šaty, oceníte špeciálny vnútorný priestor nazvaný Long Dress Zone. Šaty, kabáty a ďalšie dlhé kusy oblečenia sa do bežných osviežovačov spravidla ťažko zmestia, tu je to však iné – Long Dress Zone meria na dĺžku 143 centimetrov, teda o 20 centimetrov viac ako zvyšné priestory v prístroji.

Štýlový doplnok pre každú domácnosť

Hoci v zahraničí je osviežovač Bespoke AirDresser k dispozícii v šiestich rôznych farebných a materiálových prevedeniach[6], na Slovensku je zatiaľ k dispozícii len variant dvierok Crystal Mirror (zrkadlová verzia) v šírke 44,5 cm pre 3 kusy oblečenia.

Modernému minimalistickému dizajnu zodpovedá aj úsporný intuitívny ovládací systém na prednom paneli, vďaka ktorému sa s osviežovačom pracuje naozaj ľahko, a navyše pôsobí prehľadne.

Ďalšie informácie o modeli Bespoke AirDresser nájdete na webe https://www.samsung.com/cz/washers-and-dryers/airdresser/df8000nm-silver-mirror-df60a8500cg-e2/


[1] Podľa údajov spoločnosti Intertek. 1) Eliminuje 99,9 % vírusov, napr. vírus chrípky B, norovírusy (Murine Norovirus), rhinovírusy, žltačku A, rotavírusy a enterovírusy. 2) Eliminuje 99,9 % baktérií (Staphylococcus aureus, E. coli, MRSA, Streptococcus pneumoniae, Legionella pneumophilia, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Corynebacterium diphtheriae, Enterococcus faecalis). Podľa testovania Kórejskej univerzity, fakulty farmakológie, eliminuje 99,9 % vírusov (chrípka A, koronavírus, PEDV, adenovírusy, herpes).

[2] Podľa údajov spoločnosti Intertek. Eliminuje 99 % kyseliny izopentánovej: pot, 4-etenyl pyridín: tabak, valeraldehyd: opekané mäso, tetrachloroetylen: chemické čistenie. Testovanie kyseliny izopentánovej a 4-etenyl pyridínu podľa normy KS K0891. Výsledky sa môžu líšiť podľa prevádzkových podmienok.

[3] Podľa údajov spoločnosti Intertek. Ničí 100 % domácich roztočov.

[4] Systém ukladá užívateľské dáta, preferencie a typický spôsob využitia, na základe týchto informácií potom navrhuje optimálne možnosti.

[5] Systém Auto Cycle Link je k dispozícii len v prípade, že sú AirDresser aj práčka pripojené k Wi-Fi a zaregistrované v aplikácii SmartThings. Wi-Fi pripojenie je potrebné vždy, môže zvýšiť spotrebu energie. Pri niektorých modeloch a v niektorých regiónoch nie je k dispozícii.

[6] Verzia s 18″ (na 3 kusy oblečenia) má v základe rôzne farebné varianty a povrchové úpravy, samostatne je možné dokúpiť ďalšie panely. Verzia s 24″ (na 5 kusov) má v základe povrch Crystal Mirror, ďalšie panely, farebné varianty a povrchové úpravy možno dokúpiť samostatne.

Značky: