Rôzne siete po celom svete zaznamenajú každý deň rádovo tisíce DDoS útokov. Tie môžu približne za jednu tretinu všetkých výpadkov. Nezáleží teda na tom, aké rýchle a stabilné pripojenie máte, ale tiež na tom, aké je bezpečné.

S novou službou Anti-DDoS a konektivitou od UPC môžu stredné a veľké firmy aktívne chrániť svoje siete a zamedziť aj útokom zo zahraničia ešte predtým, než doputujú do českých dátových sietí.

„Za jeden týždeň sme zaregistrovali 57 významných útokov na našu sieť a poťažmo aj na siete našich zákazníkov. Medzi nimi boli aj veľké masívne útoky s veľkosťou niekoľkých desiatok Gb/s a tiež opakované útoky s veľkosťou dvestotisíc paketov za sekundu. Je to realita dnešných dní, proti ktorej je dobré sa chrániť,“ hovorí Igor Ivančo, manažér pre firemných a veľkoobchodných zákazníkov z tímu UPC Business.

UPC ponúka účinnú Anti-DDoS ochranu, ktorá má nasledujúce výhody:

  • s UPC majú zákazníci k dispozícii globálne riešenie už na hlavnej dátovej tepne Aorta. Tá tvorí základný kameň komunikácie naprieč celou skupinou Liberty Global
  • vďaka tomu je firemná sieť chránená ešte predtým, než sa útok dostane na územie Slovenskej republiky
  • ochrana a monitoring spoľahlivo fungujú automaticky a nonstop bez zásahov technikov
  • detekcia a reakcia na útok prebieha automaticky maximálne do 1 minúty od začiatku útoku
  • celé riešenie sa odohráva v sieti UPC, a prevádzku teda nemá k dispozícii žiadna tretia strana
  • všetko je koncipované s dôrazom na čo najväčšiu jednoduchosť pre zákazníka

Chybná prevádzka je presmerovaná do „scrubing centra“, tzv. práčky. Tých je na centrálnych uzloch siete UPC hneď niekoľko. „V rámci celej skupiny sa snažíme držať takú kapacitu, ktorá zodpovedá dvojnásobku mitigovanej prevádzky, ktorý sme zaznamenali. Veľkou výhodou nášho riešenia je nakladanie s prevádzkou. V dobe útoku presmerujeme prevádzku na afektované cieľové IP adresy,“ hovorí Igor Ivančo.

Podľa doterajších skúseností sa oneskorenie prejavuje v ráde 3 – 6 milisekúnd. Prevádzka na ostatné neafektované IP adresy presmerovaná nie je. Všetci zákazníci využívajúci Anti-DDoS ochranu môžu využiť prístup k štatistikám z jednotlivých útokov, kde je možné podrobnejšie vidieť, aký traffic bol blokovaný.

V dnešnej dobe je ľahké útoky DDoS spustiť či iniciovať. Najčastejšie mieria na na finančné inštitúcie, štátnu správu a lokálnych poskytovateľov internetu ISP. Táto problematika sa však týka aj všetkých firiem, ktoré majú svoju činnosť založenú na webových aplikáciách a on-line systémoch. Ochrana proti útokom musí byť efektívna a musé pomôcť predísť mnohým nepríjemným a nákladným situáciám.

Ak vás možnosť DDoS ochrany zaujala, viac informácií môžete získať na webe UPC Business alebo kontaktujte našich kolegov.

Na cenovú ponuku nebudete musieť čakať ako u konkurencie, jej doručenie garantujeme do 3 pracovných dní a následnú veľmi rýchlu realizáciu riešenia ušitého na mieru pre vašu firmu.

Značky: