Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Český predajca elektroniky značky Xiaomi, obchod XM.cz vstúpil na slovenský trh.

Na Slovensku tak bude možné zakúpiť telefóny, príslušenstvo a ďalšiu elektroniku značky Xiaomi priamo v novom e-shope XM.sk. Po nedávnom začlenení do skupiny iKiwi.cz teda obchod XM.cz pristupuje k ďalšiemu strategickému kroku v rámci vlastnej expanzie.

Internetový obchod XM.cz, člen skupiny iKiwi spustil začiatkom novembra nový slovenský e-shop XM.sk s mobilnými telefónmi, príslušenstvom a elektronikou Xiaomi. Doručovanie objednávok bude zatiaľ zaisťovať prepravnou službou PPL alebo formou osobného vyzdvihnutia v Zásielkovni. Prvé vlastné kontaktné miesto pre výdaj objednávok a preberanie servisných zásielok plánuje otvoriť vo februári 2020 v Bratislave.

Riaditeľ obchodu XM.cz Jiří Hradecký hovorí: “Predaje na Slovensku tvorili dlhodobo zhruba 8% obratu. Otvorenie nového, čisto slovenského e-shopu tak pre nás bolo v spojení s novým silným investorom v úzadí jednoznačnou voľbou. Očakávame, že sa v priebehu roku 2020 dostaneme s podielom predaja na Slovensku niekde k 30 %.”

“Expanzia na Slovensko je rovnako, ako príchod do Maďarska, v našich strategických plánoch pre rok 2020. Obchod XM.cz. je pre nás dostatočnou zárukou, že sa nám na nových stredoeurópskych trhoch podarí etablovať ako spoľahlivý predajca elektroniky značky Xiaomi.” dodáva CEO iKiwi Martin Zeman

Značky: