Medzi najpopulárnejšie patrí 1Password.

Jedným z vylepšení, ktoré priniesol iOS 12, je automatické dopĺňanie hesiel. To síce fungovalo aj v predchádzajúcich verziách, teraz však podporuje aj správcov hesiel z App Store. Podmienkou je, aby vývojári aplikácie túto podporu využili a zakomponovali ju do aplikácie.

Po nainštalovaní aplikácie na správu hesiel vás aplikácia prevedie tým, ako nastaviť automatické dopĺňanie. Konkrétnu aplikáciu je nutné povoliť pre tento účel v nastaveniach – Nastavenia → Heslá a účty → Automatické dopĺňanie hesiel. Veľkým plusom je v tomto prípade aj to, že naraz dokáže operačný systém pracovať s viacerými službami. Viete, teda jednoducho používať iCloud Kľúčenku a napr. aplikáciu 1Password, ktorá patrí medzi prvé s plnou integráciou podpory v iOS 12.

Dopĺňanie funguje veľmi jednoducho. Po kliknutí na políčko, kde je potrebné vyplniť e-mail alebo prihlasovacie meno, sa automaticky zobrazí návrh na prihlasovacie údaje v hornej časti klávesnice. Po kliknutí na prihlasovacie údaje sa automaticky vložia do formulára a už len stačí ťuknúť na tlačidlo prihlásiť.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

iOS 12 je oficiálne dostupný, pozrite si kompletný výpis všetkých noviniek

Značky: