Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SpyShop24.sk uvádza na slovenský trh IP kameru ALC-T11 s HD rozlíšením maskovanú vo funkčných hodinách 

Miniaturizácia a digitalizácia prináša veľa možností, ako skryto a tajne monitorovať vybrané priestory. Objektív o priemere dva milimetre je možné inštalovať do bežných zariadení a pomocou WiFi prenosu a  IP protokolu internetového pripojenia streamovať obraz na ktorékoľvek miesto na svete. Jedným zo zariadení s týmito vlastnosťami v ponuke spoločnosti Spyshop24.sk je aj skrytá kamera vo funkčných hodinách ALC-T11. Moderný dizajn digitálnych stolových hodín nevzbudzuje žiadne podozrenie, že by sa v nich mohlo ukrývať dômyselné zariadenie na záznam obrazu aj zvuku.

Základom celého zariadenia je objektív s priemerom dva milimetre a širokým uhlom záberu (až 78°) s rozlíšením HD. Kamera je vybavená kvalitnou matricou CMOS, ktorá sa používa aj u fotoaparátov, alebo rontgenových zariadení. Pokiaľ sa hodiny umiestnia do rohu miestnosti, ukrytá kamera pokryje takmer celý priestor. Kamera je schopná zhotoviť aj záznam obrazu pri nedostatočnom osvetlení vďaka vstavanému IR prisvieteniu, ktoré je pre človeka neviditeľné. Výsledkom je potom v tomto prípade monochromatický obraz.

Skryté monitorovanie vybraného priestoru má význam nielen pre zabezpečenie majetku, ale aj pre zabezpečenie bezpečnosti osôb, monitoringu podozrivého správania, prípadne na vyhotovenie dôkazových materiálov,“ vysvetľuje Damian Teichert, marketingový manažér SpyShop24.sk pre Slovensko, a dodáva: „V prípade umiestnenia minikamery do stolových digitálnych hodín sme mali ľahkú prácu. Dizajn hodín, čierna plocha a použité plasty vytvorili ideálne prostredie na inštaláciu objektívu kamery tak, aby nevzbudila žiadne podozrenia. Samotné digitálne hodiny s budíkom sú bežným zariadením každej domácnosti, alebo kancelárie. V našej ponuke je veľké množstvo skrytých kamier inštalovaných do predmetov dennej potreby. Od zmienených hodín, cez flash disk, prepisovačku, zapaľovač, napájací konektor, alebo kľúčenku či počítačovú myš. Dokážeme nainštalovať skrytú kameru do zariadení, ktoré si zákazník vyberie, alebo dodá sám. Sme taktiež schopní navrhnúť optimálne riešenie podľa individuálnych potrieb. V našej ponuke sú aj samotné sety minikamier, ktoré si zákazník môže nainštalovať sám.“

IP kameru ALC-T11 je možné ovládať priamo na zariadení, alebo pomocou aplikácie pre mobilné telefóny Android, alebo iOS. Obrazový záznam v HD kvalite sa ukladá na microSD kartu, ktorá je umiestnená priamo v zariadení. Vďaka IP protokolu a WiFi pripojeniu kamera umožňuje prenášať živý náhľad na vzdialené zariadenia.

Skrytá kamera je napájaná vymeniteľným lithium-iontovým akumulátorom s kapacitou 2 200 mAh, ktorý zabezpečuje neprerušované nahrávanie videa po dobu 5 hodín. Kamera je však v prevádzke omnoho dlhšie. Je totiž vybavená detektorom pohybu a funkciou automatického spúšťania záznamu. Nahrávanie prebieha teda len v prípade, že sa v dosahu čidla kamery „niečo deje“.

Cena a dostupnosť:

IP kamera skrytá v hodinách ALC-T11 je dodávaná na slovenský trh prostredníctvom internetového obchodu Spyshop24.sk  za aktuálne zvýhodnenú cenu 95 EUR vrátane DPH.

Technické špecifikácie

Obrazový snímač: CMOS

Uhol záberu: 78°

Objektív: 2 mm

Rozlíšenie videa: HD 1280 × 720

Počet snímok za sekundu: 30 fps NTSC/25 fps Pal

Kodek: H.264

Formát snímok: JPEG/BMP

Formát videa: AVI

Externá pamäť: micro SD až 32GB

IR reflektor: áno

Nočný režim: áno – až 5m (monochromatický obraz)

Detekcia pohybu: áno

Funkcia prepisovania nahrávania: áno

Napájanie: DC 5V

Príkon: 220 mAh

Výdrž: až 5 hodín

Rozhranie: USB

Bezdrôtový prenos obrazu pre iPhone/Android

Rozmery: 45 × 95 × 35 mm

Hmotnosť: 125 g

Značky: