Už o necelé 2 týždne sa dozvieme, či sa potvrdia všetky dohady ohľadom funkcií i dizajnu jubilejnej desiatej generácie kultového iPhonu. 

Pokiaľ patríte medzi skutočných nadšencov Apple, určite si do kalendára poznačte 12. september. Podľa renomovaného denníka The Wall Street Journal je práve na tento deň naplánovaný oficiálny event, kedy najhodnotnejšia firma sveta predstaví iPhone 8 (doplnené: dátum je oficiálne potvrdený). Novinka sa bude môcť, okrem iného, pýšiť takmer bezrámikovým dizajnom, vynikajúcim OLED displejom, bezdrôtovým nabíjaním i odomykaním rozpoznaním tváre. Naopak, po rokoch by mal prísť o snímač odtlačkov prstov, ktorý mal Apple v pláne integrovať priamo do displeja, čo sa mu však pravdepodobne nepodarilo.

Finálny dizajn iPhone 8 podľa uniknutých renderov

Keďže ide o jubilejný desiaty ročník, analytici i široká verejnosť právom očakávajú prinajmenšom pokrokový smartfón či v ideálnom prípade opäť po rokoch revolúciu. Vzhľadom na očakávanú vysokú cenu prémiového modelu, takmer s určitosťou presahujúcu hranicu 1000 eur, sa očakáva aj predstavenie cenovo dostupnejších modelov iPhone 7s, respektíve 7s Plus. Tie majú byť pre zmenu skôr akousi evolúciou minuloročných modelov. Miestom predstavenia má byť prvý raz v histórii futuristicky vyzerajúci areál Apple Park.

Aj keď budú všetky oči účastníkov eventu po celom svete zamerané práve na iPhone 8, Apple má pripravené aj niektoré ďalšie novinky. Medzi ne patrí 3. generácia inteligentných hodiniek Apple Watch, ktoré majú prvýkrát disponovať integrovaným LTE modulom. Inovácie sa údajne dočká aj Apple TV so 4K HDR výstupom.

Predstavenie noviniek sa oficiálne uskutoční 12. septembra 2017 o 19:00 nášho času. Plánujeme vám z neho samozrejme priniesť aj online prenos.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/apple-keynote-ako-sledovat-priamy-prenos-z-predstavenia-noviniek-iphone-8-a-iphone-x/132435

Značky: