Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V slovenskom IT priemysle čoskoro dôjde k významnej akvizícii. Jeden z lídrov na trhu informačných technológií – spoločnosť EEA sa stane súčasťou českej vývojárskej firmy BOOTIQ. Tá patrí pod investičnú skupinu InTeFi Capital, ktorá touto akvizíciou posilňuje svoje ďalšie aktivity na Slovensku.

Spoločnosť EEA je jedným z lídrov slovenského IT priemyslu

Spoločnosť EEA pôsobí na trhu už takmer 30 rokov a v súčasnosti sa venuje najmä využívaniu Business Intelligence, konsolidácii dát z rôznych systémov ako aj umelej inteligencii. Už takmer 15 rokov sa EEA strategicky orientuje aj na technológie jednej z najprogresívnejšie rastúcich IT spoločností súčasnosti  – spoločnosti Atlassian, s ktorou ako jediná slovenská firma dosiahla Platinum Solution partnerstvo.

„Ak chceme udržať existujúcu úroveň kvality a zároveň vstupovať do nových technologických a doménových oblastí, potrebujeme vysokú dynamiku. Akvizíciou so spoločnosťou BOOTIQ získame silné personálne a finančné zázemie. Ďalším dôvodom je vstup na nové trhy, na ktorých sú aktívni členovia formujúcej sa skupiny,” uviedol Gabriel Lachmann, riaditeľ a spolumajiteľ EEA.

BOOTIQ za posledný rok investoval do expanzie viac ako 4 mil. eur

Spoločnosť BOOTIQ len za posledný rok investovala do svojej expanzie viac ako 4 milióny eur. V tomto roku sa k nej pridala pražská digitálna agentúra Blueberry alebo spoločnosť Novasoft, ktorá v Česku patrí k lídrom v dodávke SAP technológií. Akvizíciami softwarových spoločností rozširuje BOOTIQ portfólio svojich služieb a v súčasnosti obsluhuje viac ako 200 klientov. Spoločnosť má aktuálne dvanásť pobočiek, z nich deväť v Česku, dve na Slovensku a jednu v Srbsku. Po akvizícii k nim pribudnú aj pobočky EEA v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Košiciach a v Prahe.

„Akvizíciou EEA narastie BOOTIQ tím na viac ako 300 vývojárov a ročné tržby skupiny presiahnu 16 miliónov eur. Skupina tak dosiahla veľkosť, pri ktorej dokáže realizovať rozsiahle IT projekty pre klientov nielen v Českej a Slovenskej republike, ale aj v celej strednej Európe. Pokrývame všetko od odborného consultingu, vlastného vývoja až po špičkový dizajn,“ priblížil CEO spoločnosti BOOTIQ Marcel Červený.

Investičná skupina InTeFi Capital posilňuje svoje aktivity na Slovensku

BOOTIQ je súčasťou skupiny InTeFi Technologies pôsobiacej pod investičnou skupinou InTeFi Capital, ktorú založil český investor Lukáš Novák. Spojil v nej niekoľko svojich českých a slovenských firiem z oblasti IT, financií, real estate developmentu a knižného biznisu.

„Spoločnosť EEA patrí k lídrom slovenského IT priemyslu. Vďaka tejto akvizícii bude spoločnosť BOOTIQ komplexnejšia, a posilní tak portfólio svojich služieb na slovenskom trhu. Príchodom EEA získava naša skupina významného hráča v oblasti informačných technológií,“ okomentoval Lukáš Novák, predseda predstavenstva skupiny InTeFi Capital.

Pod InTeFi Capital pôsobí na Slovensku aj úspešná finančno-sprostredkovateľská spoločnosť FinGO.sk, investično-developerská spoločnosť Golden Oak Capital a spoločnosť Golden Oak Trust, ktorá ponúka investovanie do zlata. Na Slovensku má investičná skupina InTeFi Capital projekty v hodnote presahujúcej 40 miliónov eur a v SR a ČR zamestnáva spolu viac ako 900 ľudí.

Značky: