Všestranný program na správu a úpravu fotiek Zoner Photo Studio X v jarnej aktualizácii prináša rad nových možností ma tvorbu videí alebo rýchlejšie úpravy vďaka pridaným klávesovým skratkám.

Zamerané na video

V jarnej aktualizácii sa autori zamerali na ešte pokročilejšiu tvorbu videí. Okrem strihu je teraz možné upravovať aj samotný obraz klipov. Nový je panel Editácia obrazu s posunom vyváženia bielej, alebo parametrov expozície. Naďalej budete pracovať v prostredí, ktoré poznáte z modulu Vyvolať.

Po novom možno tiež kopírovať úpravy medzi klipmi, ľahko porovnávať verzie pred a po, alebo hromadne aplikovať úpravy na väčší počet klipov. Vďaka novým klávesovým skratkám, presnejšiemu strihu klipov a intuitívnejšej časovej osi bude tvorba videí nielen rýchlejšia, ale aj pohodlnejšia.

Rýchlejšie úpravy fotiek

Na rýchlosť sa autori zamerali aj pri fotkách. Chcete upraviť veľké množstvo fotiek, napríklad na web? Stačí vylepšiť jednu fotku a na ďalšie v priečinku úpravy preniesť zo schránky, pomocou nového tlačidla alebo klávesových skratiek.

Vyberte tu najlepšiu fotku

Pri jarnej aktualizácii bude porovnanie detailov na fotkách hračkou. Pri výbere viacerých fotiek si fotograf okrem automatického rozloženia môže zvoliť tiež rozloženie vedľa seba alebo nad sebou, vhodné napríklad pre používateľov tabletov. Po novom  možno pri porovnávaní viacerých fotiek lepšie pracovať s výrezmi – program si posunutie výrezu pamätá aj pri zoomovaní.

Stráženie zmien v katalógu

Katalóg si teraz každú zmenu starostlivo stráži a zmeny spracováva oveľa rýchlejšie než predtým. Navyše si môžete prispôsobiť režim tejto kontroly a dočkáte sa aj lepšej podpory Microsoft OneDrive.

Podpora Apple iCloud

V jarnej aktualizácii Zoner prináša podporu úložiska Apple iCloud. K fotkám sa fotograf dostane priamo z navigátora Zoner Photo Studia a upravené fotky nahrá späť na cloud bez nutnosti opustiť program.

Štýlové rozmazanie pozadia

Už nie je potrebné robiť kompromisy v podobe orezov pri zdieľaní fotiek na Instagram, ani inštalovať pochybné aplikácie na tvorbu rámčekov. Jarná aktualizácia prináša možnosť vytvoriť štvorcový formát s rozmazaným pozadím na pár kliknutí, navyše pokojne, aj hromadne.

Zonerama priamo na vašom webe

Novinkou, ktorá ušetrí čas a nervy nejednému fotografovi, je zobrazenie fotiek zo Zonerama priamo na vlastnom blogu či webe. Stačí vybrať, ktoré fotky chce fotograf na svojich stránkach zobraziť a vložiť vygenerovaný kód. Behom chvíľky má používateľ ZPS X k dispozícii elegantné portfólio s radou možností nastavenia.

Zoner Photo Studio X si môžete bezplatne vyskúšať po dobu jedného mesiaca. Používatelia, ktorým už vypršala skúšobná lehota, majú možnosť vyskúšať novinky po dobu 15 dní.

Značky: