Toto je piata generácia super výkonného reproduktora v malom balení. Produkuje silný zvukový zážitok, na ktorý len tak nezabudnete. Hodí sa ako náhrada dvojnásobne väčších reproduktorov a ozvučíte s ním väčšiu miestnosť.

Nový Charge 5 je stavaný tak, aby prežil pády, drsnejšie zaobchádzanie alebo ponorenie do kvapaliny. Maznať sa s ním nemusíte, má totiž certifikáciu IP67. Existuje aj špeciálna edícia v maskovanom vyhotovení. Nabíja sa cez konektor USB-C s maximálnym príkonom 15 W a výrobca pridal do balenia iba prepojovací kábel.

Dnes už nabíjačku asi potrebovať nebudete, pokojne použite tú od vášho smartfónu. Zároveň slúži tento reproduktor aj ako powerbanka. Má totiž až 7500 mAh batériu. Na zadnej strane je zakrytý konektor USB-A na nabíjanie iných zariadení. Takže dodávaným káblom si môžete nabiť aj váš smartfón v prípade, že má konektor USB-C.

Ovládanie je tradične na hornej strane a tlačidlá na zapnutie a Bluetooth sú podsvietené bielou farbou, tak ako aj ukazovateľ stavu nabitia na prednej strane. Je vyvážený a nespadne, ani keď do neho strčíte a zatrasie sa. Na spodnej strane má protišmykové vrúbkovanie a súpravu plastových nožičiek slížového tvaru. Tie mu zaručujú dostatočnú stabilitu.

Na ozvučenie používa súpravu výškového meniča s priemerom 20 mm a 30 W woofera s pasívnymi žiaričmi po oboch bočných stranách. Využíva technológiu JBL Original Pro Sound. Zvuk je zreteľný aj pri nižších hlasitostiach. Je ale celkom jasné, že pri vyššej hlasitosti si vychutnáte prenikavosť vyšších tónov a basového efektu.

Ten je dynamický a pôsobí veľmi dobre. Je stavaný tak, aby sa dal použiť na väčšom priestore a nezanikal v ruchu okolia. Produkuje zvuk v rozsahu 65 ÷ 20 000 Hz.

Cena: 179 €

Zapožičal: www.jbl.sk

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.