Športová značka, špecializujúca sa na kvalitný zvuk. To vyústilo do ďalšej verzie slúchadiel na športovanie, ktoré majú názov Flash X a sú pripojiteľné cez rozhranie Bluetooth 5.0.

Už na prvý pohľad je jasné, že ide o odolné slúchadlá, ktoré vydržia všetko, čo vydržíte vy. Slúchadlá využívajú párovanie cez službu Google Fast Pairing a stačí ich len vybrať zo škatuľky. Smartfóny, ktoré takéto párovanie podporujú, ich automaticky nájdu a ponúknu vám pripojenie slúchadiel. Pripravte sa ale, že keď vás bude v dosahu so smartfónmi viac, notifikácia na pripojenie sa zobrazí aj ostatným v miestnosti.

Nám sa počas testovania páčilo, že v uchu držali bez toho, aby ich bolo treba neustále naprávať alebo do ucha opakovanie zatláčať. Sú vhodné aj pre tých z vás, ktorým prekážajú in-ear slúchadlá. Tieto sú niekde na medzistupni. Do ucha si ich síce vkladáte, no netreba ich až tak veľmi zatláčať do zvukovodu. Postačí malý kúsok. Tomu odpovedá aj tvar nadstavcov, ktoré máte v balení v troch veľkostiach. Rovnako tak máte v balení aj aretačné vložky s názvom Sport Flex Fit. Môžete aj nemusíte ich na slúchadlách mať. Je lepšie ich ale mať a takto boli slúchadlá navrhnuté. Sú dostupné v troch veľkostiach.

Slúchadlo sa do ucha vloží a plutvovitá koncovka z aretačnej vložky sa zachytí o vnútornú stranu ucha. Tento systém udrží slúchadlá stabilne v uchu a minimalizuje sa potreba ich neustále napravovania. Z času na čas si ich v uchu napravíte, avšak to len kúsok, samotným slúchadlom netreba nijak extra manipulovať.

Vloženie do ucha stlmí okolité zvuky naším odhadom na viac ako 90 %. Odhlučnenie je pasívne, no je dostatočne silné. Absencia aktívnej technológie tu nie je nevýhodou. Výrobca to vie, a tak do slúchadiel pridal funkciu TalkThru a Ambient Aware. Na ich ovládanie netreba aplikáciu, všetko sa nastavuje cez slúchadlá. Tento systém sme si obľúbili a sme za čo najväčšiu jednoduchosť. Vďaka týmto funkciám sa dá zapnúť režim, ktorý bude cez vstavané mikrofóny prepúšťať zvuky z okolia.

Vhodné na pohyb na ulici. A takisto je tu voľba na okamžité stíšenie hudby tak, že bude hrať na pozadí s nižšou hlasitosťou a vy sa môžete rozprávať. Napríklad s vaším trénerom. Je to pohodlné a toto je oveľa lepšie ako hudbu vždy vypnúť. Ak počúvate pri vyššej hlasitosti, bol by to zbytočný skok a takto sa hudba plynulo, ale dosť rýchlo stíši. Je to dobre vymyslený systém. Stretnete sa s ním aj pri iných slúchadlách JBL.

Nabíjacie puzdro tu patrí rozhodne medzi najväčšie v skupine skutočne bezdrôtových slúchadiel. Samotné vydržia hrať hudbu po dobu 10 hodín a s puzdrom máte ešte ďalších 40 hodín energie. Spolu teda 50 hodín počúvania hudby, čo je údaj, ktorý dosahuje minimum takýchto slúchadiel na trhu. Na nabíjanie sa používa kábel USB-C. Puzdro je hliníkové a ešte k tomu je vodotesné. Rovnako aj slúchadlá, ktoré majú certifikáciu IPX7 a môžete ich pokojne umývať pod vodou.

O zvuk sa stará technológia JBL Charged Sound, ktorá zvýrazňuje reprodukciu a vy budete veľmi detailne počuť jednotlivé spektrá hudby. Sú naozaj výborné a zvýraznený zvuk sa hodí pri cvičení. Pritom si zachovávajú odpovedajúcu kvalitu hudby pre náročných používateľov. Z tejto stránky nemáme slúchadlám naozaj čo vytknúť.

JBL Under Armour Flash X budú v uchu držať stabilne a bez pohnutia. Občasné napravenie v uchu bude skôr niečo výnimočné. Majú extra dlhú výdrž na jedno nabitie, výborné pasívne odhlučnenie aj režimy, ak potrebujete počuť okolie. Hrajú špičkovo, no sú aj najdrahšie.

Cena: 179 eur

Zapožičal: www.jbl.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.