Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

„V roku 2023 začíname 25. sezónu ako oficiálne vozidlo seriálu motocyklového šampionátu MotoGP. Takéto dlhodobé, úzke partnerstvo je v medzinárodných pretekoch výnimočné,“ povedal Franciscus van Meel, generálny riaditeľ BMW M GmbH.

„Od roku 1999 sa do neho snažíme začleniť naše hodnoty, ako sú inovácie, technológie, emócie a vášeň. Naše nové vozidlo BMW M2 MotoGP Safety Car je len jedným z mnohých príkladov. Pokračujeme v našej tradícii poskytovania najnovších vysokovýkonných automobilov BMW M do služieb bezpečnosti MotoGP. Sme hrdí, že Fascination M sa stala dôležitou súčasťou seriálu MotoGP.“

Nový model BMW M2 presviedča tradičnými vlastnosťami vysokovýkonného športového vozidla – v koncentrovanej forme a s najmodernejšou technológiou. So svojimi kompaktnými rozmermi a s výkonom 338 kW (460 k) z radového 6-valcového motora TwinPower turbo predstavuje nový model BMW M2 dokonalý základ pre BMW M safety car. Vozidlo BMW M2 dostalo ďalšie prvky potrebné pre bezpečnostné vozidlá nevyhnutné pre jeho nasadenie na pretekárskych okruhoch MotoGP™. Medzi tieto prvky patria ochranný oblúk, sedadlá RECARO, 6-bodové pretekárske bezpečnostné pásy, hasiaci prístroj, strešný nosník pre safety car a tomu zodpovedajúce predné osvetlenie. Na vozidle pribudlo aj niekoľko doplnkov z ponuky M Performance ako napríklad výfukový systém, podvozok, karbónové kryty vonkajších spätných zrkadiel v tvare krídla, difúzor a zadné krídlo. Vozidlo BMW M2 MotoGP™ Safety Car získa štandardné farebné lakovanie pre bezpečnostné vozidlá BMW M. Okrem nového vozidla BMW M2 MotoGP™ Safety Car zahŕňa vozový park bezpečnostných vozidiel na rok 2023 aj mnoho ďalších bezpečnostných, zdravotných a služobných vozidiel z palety BMW M, pričom jej súčasť tvorí aj bezpečnostný motocykel BMW M 1000 RR.

Viac informácií o BMW M GmbH a aktivitách v rámci Oficiálne vozidlo MotoGP™ nájdete na: www.bmw-m.com

* Kombinovaná spotreba paliva podľa WLTP: 9,8 – 9,6 l/100 km; kombinované emisie CO2 podľa WLTP: 222 – 218 g/km;

Značky: