Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications uvádza na slovenský trh nový rad inteligentných dizajnových IP reproduktorov AXIS C11 na vysielanie živých alebo vopred nahraných hlasových správ, na reprodukciu hudby na pozadí, pre proaktívne varovné hlásenia alebo na odovzdávanie dôležitých bezpečnostných pokynov.

Dva nové reproduktory AXIS C1110-E a AXIS C1111-E s elegantným dizajnom (v čiernom alebo bielom prevedení) sú ideálne pre vnútorné aj vonkajšie inštalácie (pod odkvap alebo rímsu), v maloobchodných predajniach, vzdelávacích i komerčných zariadeniach.

Nové dizajnové reproduktory typu „všetko-v-jednom“ dopĺňajú bohatú ponuku spoločnosti Axis v oblasti zvukových sieťových zariadení a sú vhodné prakticky pre akúkoľvek inštaláciu. Možno ich využiť na ľubovoľné živé oslovenie verejnosti, rovnako ako pre vopred nahrané a plánované oznamy alebo automaticky spúšťané bezpečnostné hlásenia. Reproduktory sú účinnou súčasťou bezpečnostného riešenia pri ochrane pred vniknutím do objektu alebo na zvýšenie prevádzkovej efektivity.

Inteligentné a jednoduché ovládanie

Väčší reproduktor AXIS C1110-E má oproti menšiemu C1111-E bohatší basový zvuk, takže je ideálny aj pre špičkovú reprodukciu hudby na pozadí a spríjemnenie služieb zákazníkom. Reproduktory sa líšia len veľkosťou a akustickým tlakom. Reproduktory sa dodávajú so vstavanou aplikáciou AXIS Audio Manager Edge, vďaka ktorej môžete svoj audio systém spravovať a ovládať lokálne, aj vzdialene prostredníctvom ľubovoľného štandardného webového prehliadača. Na správu zvuku na viacerých miestach súčasne je zdarma k dispozícii štandardná verzia aplikácie AXIS Audio Manager Center. Softvér na správu zvuku umožňuje tiež plánovanie, vytváranie zón a správu používateľov.

Flexibilné, škálovateľné aj cenovo výhodné

Reproduktory C11 sú postavené na otvorených štandardoch pre jednoduchú integráciu s telefóniou VoIP, softvérom na správu videa (VMS), VoIP telefónmi, analytickými a ďalšími technológiami. Reproduktorové systémy, vrátane predkonfigurovaného digitálneho signálového procesora (DSP), produkujú ihneď po vybalení z krabice čistý zvuk a disponujú vstavaným mikrofónom, ktorý umožňuje vzdialené testovanie ich stavu alebo obojsmernú hlasovú komunikáciu s potlačením ozveny.

Dizajnové reproduktory C11 sú vyrobené tak, aby vyzerali elegantne v každom priestore. Dodávajú sa v bielej a čiernej farbe, dajú sa orientovať horizontálne alebo vertikálne a sú vhodné pre montáž na steny, stropy alebo stĺpy, a to ako v interiéri, tak aj v čiastočne chránených vonkajších priestoroch – napríklad pod odkvapmi.

Ako všetky sieťové audio zariadenia Axis sa aj nové reproduktory pripájajú k štandardným LAN sieťam bez toho, aby potrebovali ďalšie vybavenie alebo kabeláž. Konštrukcia typu „všetko-v-jednom“ šetrí miesto a eliminuje potrebu externých zosilňovačov alebo iných zvukových zariadení. Používajú jeden jediný kábel pre napájanie aj dátové pripojenie (funkcia Power over Ethernet), sú ľahko škálovateľné a nákladovo efektívne. Pomocou I/O portov umožňujú integráciu s tlačidlami, ovládačom hlasitosti AXIS C8310 a ďalšími zariadeniami pre ešte jednoduchšiu obsluhu v mieste inštalácie.

Medzi kľúčové vlastnosti AXIS C1110-E a AXIS C1111-E patria:

  • oba reproduktory sú založené na otvorených štandardoch a je možné ich integrovať so softvérom na správu videa (VMS), VoIP telefónmi (protokoly SIP) a s analytickými nástrojmi od spoločnosti Axis a jej partnerov
  • integrovaný softvér na správu hudby a zvukov, ktorý sa stará o delenie do zón, plánovanie a určovanie priorít medzi zdrojmi obsahu
  • reproduktory sa pripájajú k štandardným sieťam a používajú jeden sieťový kábel pre napájanie aj komunikáciu (Power over Ethernet)
  • I/O porty, ktoré umožňujú integráciu s ďalšími systémami a zariadeniami, ako sú tlačidlá, senzory, stroboskopy alebo ovládač hlasitosti AXIS C8310
  • vstavaná a dobre viditeľná LED dióda, ktorá pridáva vizuálnu informáciu o stave
  • obojsmerný zvuk s potlačením ozveny a vzdialené testovanie stavu prostredníctvom vstavaného mikrofónu
  • vhodné pre rôzne scenáre použitia v obchodných centrách, kinách, konferenčných priestoroch, zdravotných zariadeniach a vzdelávacích inštitúciách

Nové sieťové reproduktory sú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a siete partnerov spoločnosti Axis.

Značky: