A obmedzte jeho používanie.

Zatiaľ neexistuje jednoznačný dôkaz, ktorý by tvrdil, že žiarenie z telefónov je škodlivé. Aj napriek tomu sa Kalifornia rozhodla zverejniť odporúčanie pre svojich obyvateľov, v ktorom radí, aby obmedzili používanie telefónov.

Zástupcovia amerického štátu tvrdia, že používatelia by mali používať telefón iba vtedy, keď je to naozaj nevyhnutné a zvlášť by mali obmedziť používanie v miestach, kde je slabé pokrytie. Alebo počas streamovania videa, resp. vykonávania iných činností, ktoré sú náročné na využitie mobilných dát. Doktorka Karen Smith tiež radí, aby ľudia nosili telefóny čo najďalej od tela a nenosili ich vo vreckách nohavíc.

Za zmienku stojí, že aktuálne odporúčanie vychádza z poznatkov z roku 2009. Profesor Joel Moskowitz vtedy vyhlásil, že žiarenie z telefónov predstavuje zvýšené riziko vzniku rakoviny. Podobné odporúčanie zverejnil aj štát Connecticut. Ako už však bolo spomenuté, stále chýba jednoznačný dôkaz, ktorý by potvrdil alebo vyvrátil negatívny vplyv žiarenia telefónov.

Zdroj: Engadget

VIDEO: Ako je to s potenciálnou škodlivosťou Wi-Fi sietí?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit