Kim Dotcom chce živé vysielanie z odvolávacieho pojednávania.

Ide o pojednávanie na novozélandskom súde, no sudca o tejto požiadavke ešte musí rozhodnúť. Kim sa obáva porušenie transparentnosti, nakoľko kritizuje americké úrady a spoločnosti zapojené do procesu.

kimdotcom_nowat

Internetový magnát Kim Dotcom sa v pondelok odvolal proti vydaniu do USA. Tam totiž čelí obvineniu z porušovania autorských práv. Argumentuje tým, že živé vysielanie z procesu na Novom Zélande by zabezpečilo jeho spravodlivý proces.

Pôvodom Nemec, ktorý založil službu na zdieľanie súborov s názvom Megaupload má teraz trvalý pobyt na Novom Zélande a v USA mu hrozí 20 rokov väzenia za počítačové pirátstvo.

Jeho právnik, Ron Mansfield, sa tiež vyjadril k prínosu zo streamingu zo súdnej siene. Pre jeho klienta to znamená nárok na spravodlivé vedenie procesu. Okrem toho dodal, že v minulosti bolo živé vysielanie v tejto krajine zo súdnych siení povolené.

Sudca Murray Gilbert sa zatiaľ nevyjadril. Chcem dať ostatným zúčastneným stranám možnosť vyjadriť sa k tejto otázke. FBI tvrdí, že Dotcom porušil autorské práva filmových a hudobných spoločností, čím m spôsobil škodu viac ako 443 mil. EUR.

Dotcom zároveň trvá na tom, že neporušil žiadne podmienky, len pripravil službu na zdieľanie súborov a používatelia tam mohli voľne nahrávať a zdieľať svoj obsah. Tvrdí tiež, že cieľom celého procesu je pomsta firiem politicky spojenými s hollywoodskymi štúdiami.

Zdroj: Deutsche Welle

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.