Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, oznámila uvedenie USB flash disku IronKey Locker+ 50 (LP50), ktorý zabezpečuje všestrannú bezpečnosť dát pre bežných používateľov.

Je vybavený hardvérovým šifrovaním AES v režime XTS, digitálne podpísaným firmware proti útokom BadUSB a ochranou proti prelomeniu hesla metódou Brute Force.

Kingston IronKey Locker+ 50 podporuje heslo správcu a heslo používateľa v režime komplexného hesla (Complex) alebo heslové frázy (Passphrasse). Komplexný režim umožňuje zadávať heslá s dĺžkou 6 až 16 znakov s využitím 3 zo 4 znakových sád, zatiaľ čo nový režim heslovej frázy umožňuje zadávať číselný PIN kód, vetu alebo dokonca zoznam slov s dĺžkou 10 až 64 znakov aj s podporou národných abecied. Pre zníženie počtu neúspešných pokusov o prihlásenie je možné počas zadávania hesla aktivovať symbol „oko“ pre zviditeľnenie zadávaných znakov. Ak dôjde k zabudnutiu používateľského hesla, je možné pre prístup k dátam na disku alebo resetovanie hesla použiť heslo správcu.

K pohodlnému a jednoduchému používaniu LP50 prispieva aj jeho malé kovové puzdro s otvorom pre krúžok na kľúče a voliteľná zálohovacia aplikácia USBtoCloud (od spoločnosti ClevX). Používatelia môžu nosiť svoje dáta všade so sebou a pracovať s nimi kedykoľvek potrebujú. Zálohovanie dát z LP50 si môže ľahko nastaviť každý, nech už ako svoje cloudové úložisko používa Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox alebo Box. Potrebný softvér a zabezpečenie sú už priamo na disku, takže nie je potrebné inštalovať žiadnu aplikáciu. LP50 funguje v systémoch Windows aj macOS, aby používatelia mohli bez problémov pracovať na rôznych platformách.

„Sme radi, že môžeme zákazníkom ponúknuť ďalší skvelý produkt na ukladanie citlivých osobných alebo firemných dát – náš disk IronKey Locker+ 50,“ povedal Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager v spoločnosti Kingston. „LP50 prináša naše najžiadanejšie funkcie vrátane duálneho hesla a nového režimu Passphrase, čo umožní ľuďom zvoliť si heslo, ktoré je pre nich ľahšie zapamätateľné.“

Kingston IronKey Locker+ 50 je k dispozícii v kapacitách 16 až 128 GB a ponúka obmedzenú päťročnú záruku, bezplatnú technickú podporu a legendárnu spoľahlivosť značky Kingston.

Viac informácií nájdete na kingston.com.

Kingston IronKey Locker+ 50
OznačeníKapacita
IKLP50/16GB 16GB IronKey LP50
IKLP50/32GB 32GB IronKey LP50
IKLP50/64GB 64GB IronKey LP50
IKLP50/128GB128GB IronKey LP50

Vlastnosti a funkcie disku Kingston IronKey Locker+ 50:

  • USB disk s hardvérovým šifrovaním XTS-AES: Zabezpečuje dôležité dáta spolu s integrovanou ochranou proti útokom BadUSB a Brute Force.
  • Možnosť použitia viacerých hesiel (správca a používateľ) v režime „komplexné heslo“ alebo „heslová fráza“: Správca môže resetovať heslo používateľa a obnoviť jeho prístup k dátam.
  • Nový režim hesla ako heslové frázy: K dispozícii je režim komplexného hesla (Complex) alebo režim heslovej frázy (Passphrasse). Komplexné heslo musí spĺňať stanovené podmienky. Heslová fráza môže byť číselný PIN kód, veta s medzerami, zoznam slov alebo dokonca verše v dĺžke od 10 do 64 znakov.
  • Automatické zálohovanie do vybraného cloudu: Prístup k dátam uloženým v IronKey Locker+ 50 je možný aj z osobného cloudového úložiska.
  • Ďalšie bezpečnostné funkcie: Zníženie počtu neúspešných pokusov o prihlásenie a frustrácia používateľa pomocou tlačidla „oko“ pre zobrazenie zadávaného hesla. Použitie virtuálnej klávesnice na ochranu zadávaného hesla pred keyloggermi a screenloggermi.
  • Rozhranie:                                      USB 3.2 Gen 1
  • Kapacity1:                                       16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB
  • Konektor:                                       USB typ A
  • Rýchlosť2:                  

USB 3.2 Gen 1
16 až 128 GB:    čítanie 145 MB/s, zápis 115 MB/s         

                                                USB 2.0

                                                16 až 128 GB:    čítanie 30 MB/s, zápis 20 MB/s

  • Podporované cloudové služby:          Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon S3, Dropbox, Box
  • Rozmery:                                           60,56 × 18,60 × 9,60 mm
  • Prevádzková teplota:                         0 až 60 °C
  • Teplota skladovania:                         20 až 85 °C
  • Kompatibilita:                                   USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1           
  • Minimálne systémové požiadavky:    Pre použitie sú vyžadovené 2 po sebe idúce neobsadené    
     písmena pre označenie diskových jednotiek3
  • Záruka/podpora:                               Obmedzená 5-ročná záruka, bezplatná technická podpora. Súčasťou každého disku je 5-ročná licencia (po aktivácii) na USBtoCloud. Po skončení platnosti softvérovej licencie ponúka možnosť licencovania priamo spoločnosť ClevX.
  • Kompatibilita:                                   Windows 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14 – 12)

USBtoCloud dodáva spoločnosť ClevX, LLC

1 Časť kapacity uvedenej na flash pamäťovom zariadení sa používa na formátovanie a ďalšie funkcie a nie je preto k dispozícii na ukladanie dát. Skutočná dostupná kapacita pre ukladanie dát je teda menšia, než aká je uvedená na produktoch. Ďalšie informácie nájdete v príručke Kingston Flash Memory Guide.

2 Rýchlosť sa môže líšiť v závislosti od hostiteľského hardvéru, softvéru a použitia.

3 Prvé voľné písmená pre jednotky po fyzických zariadeniach, ako sú systémové oddiely, optické jednotky atď.

Značky: